„Klubrádió
Örömzene

Üdvözlet a Nemzeti Felejtés Intézetében! – Bujdosó János az Örömzenében

2/02/2020 19:57

| Szerző: Klubrádió

Az e heti Örömzene vendége a hazai underground zenei élet nagyszerű gitárosa, Bujdosó János volt.

2020. január 28. Örömzene (2020. január 28., kedd 21:00)
53:00
00:00
Műsorvezetők: Ámon Betti Szerkesztők: Ámon Betti
Bujdosó János nem ismeretlen a hazai underground zenei életben. Rengeteg zenekarban fordult már meg, játszott többek között a PopIvánban, Adam30-ban, a Kistehénben, az Európa Kiadóban, a Chakra Hackerben, a Specko Jednóban, és az Egy Kiss Erzsi Zenében is, és több filmzenét is szerzett. Bujdosó Trió nevű zenekara 8 éve működik, de pár éve átalakult: a trió új tagjai a névadó gitáros mellett a 20 éves Klausz Ádám dobos és Szerető Dániel basszusgitáros.

Ősszel jelent meg a két éven át íródott, több mint egy órás, közösségi finanszírozással készült National Amnesia Institute című lemeze, ami úgy jazz, hogy nem az.

Hogy miért jött olyan lassan az új anyag, hogy milyen egyéb projektekben gondolkodik Bujdosó, mi mozgatja, mi a véleménye a mai magyar közéletről, az kiderül a műsorból. Ahogy az is, hogy korábban szociális munkásként dolgozott, ilyen pozícióban a bicskei menekülttáborban is dolgozott. Előkerül Gyöngyöspata is a beszélgetésben, Bujdosó ugyanis politikus típusú zenész, nem nagyon rejti véka alá a véleményét közéleti kérdésekben - talán ezért sem kap túl sok állami támogatást projektjeihez. 

Örömzene
2020. január 28. kedd. 21:00
Szerkesztő-műsorvezető: Ámon Betti