„Klubrádió
Örömzene

A társadalmilag hasznos jazz

1/05/2019 11:35

| Szerző: Klubrádió

A csúcskategóriában jegyzett jazzzénekes, Winand Gábor volt a Klubrádió vendége, aki párjával, a kubai származású Elsa Valle közreműködésével készített  új lemezt. A friss dalok mellett a műsorban szó volt a műfaj oktatási és kulturális hasznáról is.

2019. április 30. Örömzene (2019. április 30., kedd 21:00)
54:38
00:00
Műsorvezetők: Ámon Betti

Az Örömzenében Winand Gáborral találkozhattak a hallgatók, akit minden túlzás nélkül Európa egyik legjobb kortárs jazzénekeseként tart számon a szakma és a közönség.

A műsorban bemutattuk About Me (Rólam) című új szólóalbumát és beszéltünk a jazz ünnepéről, azaz a Nemzetközi Jazznapról, amely a legendás Herbie Hancock javaslatára azzal a céllal született, hogy felhívják a figyelmet a műfaj oktatási és kulturális hasznára, demokratikus szellemiségére, a tolerancia és a párbeszéd fontosságára.

A művész évtizedek óta a hazai jazz szcéna egyik meghatározó, kiemelkedő alakja. Talán nincs is olyan élvonalbeli jazzista Magyarországon, akivel ne működött volna együtt.

Idei lemezén több műfaj, így a bebop, a mainstream, a latin- és afro-jazz, valamint a pop is megjelenik. A dalok saját kompozíciói, a szövegeket pedig a szintén énekes, Elsa Valle írta, aki hallható is a lemezen. A kubai származású szerzőtárs a magánéletben és a színpadon is Gábor párja.

Részlet a lemez Chacota című szerzeményéből:

Örömzene
2019. április 30., kedd 21.00
műsorvezető: Ámon Betti