„Klubrádió
Örömzene

Miért nem elég csak teleizzadni a matracot?

13/03/2019 14:40

| Szerző: Klubrádió

Főleg zenéről, de ehhez szorosan kapcsolódva a jógikus létről és spiritualitásról is szó volt az Örömzenében. A műsor vendége egy nagy, és egyre nagyobb zenekar, a Modern Art Orchestra vezetője, Fekete-Kovács Kornél trombitaművész volt.

2019. március 12. Örömzene (2019. március 12., kedd 21:00)
52:13
00:00
Műsorvezetők: Ámon Betti
Nem mindennapi formáció alakult 2005-ben, az akkori magyar dzsessz- és klasszikus zenei élet legkiválóbb fiatal muzsikusai álltak össze zenekarrá. Az együttes létszáma és repertoárja azóta folyamatosan bővül, köszönhetően a formáció körül tevékenykedő szerzőknek, ezért akár kortárs zenei műhelyként is tekinthetünk rájuk. A példaértékű társulás sikerét jól mutatja, hogy fennállása óta már több mint huszonöt órányi olyan új kompozíció készült, amit a szerzők kifejezetten a Modern Art Orchestrának írtak.

 Forrás: Modern Art Orchestra Facebook oldala
 

A big band vezetője, Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zeneszerző célja a kortárs klasszikus zene és a dzsessz határainak kitágítása, a műfajok a népszerűsítése, valamint a szakmai szcéna erősítése. Utóbbit a MAO azzal valósítja meg, hogy központi szerepet visz a fővárosi dzsessz és kortárs komolyzenei életben, hiszen az aktív dzsessz-zenészek nagy részét foglalkoztatja.

A ma már nem csak dzsesszkedvelő körökben elismert zenekar tizenhárom év alatt rengeteg díjat, elismerést kapott, és számtalan koncertet adott, Budapesten rendszeresen fellépnek a Budapest Music Centerben, turnéztak Európában, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint olyan legendás művészekkel is játszottak már, mint Tom Harrell, David Liebman, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum vagy Ennio Morricone.

Az Örömzenében természetesen nem csak az eddigi nagy sikerek kerültek szóba, a zenekarvezetőt legújabb művéről, a Foundations című egész estés nagyzenekari darabjáról is kérdeztük. Mi az a jógikus lét, hogyan alakítja az emberi viselkedést- és gondolkodásmódot? Miért nem elég csak teleizzadni a matracot, ha jógáról van szó, és miért kell benyitni minden ajtón?Ezekről is beszélt Fekete-Kovács Kornél.

Kellemes Örömzenét!

Örömzene
2019. március 12., kedd 21.00h
műsorvezető: Ámon Betti