„Klubrádió
Örömzene

"Míg Django zakatol a húrokbó...l"

11/03/2019 14:35

| Szerző: Klubrádió

Könnyed szövegek, fülbemászó dallamok, manouche swing, és cimbalom. Egy szóval: django-pop.

2019. március 05. Örömzene (2019. március 5., kedd 21:00)
53:45
00:00
Műsorvezetők: Ámon Betti
Az Örömzene legutóbbi műsorának vendége Pálmai Panna énekesnő és Kardos Dániel gitáros volt. A Pankastic! zenekar már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el és kuriózumnak számító hangzásukkal hiánypótló színként tűntek fel a magyar zenei palettán.

 
Pálmai Panna és Kardos Dániel - Pankastic!
 

A Pankastic! zenéje különleges, egyedi, mégis majd’ mindenki számára kellemes. A vájt fülűek elvárásainak a tagok lebilincselő és virtuóz játéka, míg az örömzene kedvelőinek a könnyed szövegek és fülbemászó dallamok lehetnek egyaránt kedvesek. A Pankastic! létrejöttekor a zenekar szeme előtt egy igényes és új popzenei stílus megalkotása lebegett: régi sztenderdek és örökzöldek átültetése akusztikus hangszerekkel a francia “manouche swing” világába, megfűszerezve mindezt a cimbalom egyedi hangszínével. A sajátos, új műfaj neve: django-pop.

A zenekar sikerének titka, hogy a jazz zenén belül könnyed, dallamos, közérthető muzsikájukat a műfaj kimagasló képviselői szólaltatják meg. Kardos Dániel gitáros virtuóz játéka mellett a humoros színpadi jelenlét és a műfaj sajátosságából adódóan, egyben a ritmusszekció motorja. Lisztes Jenő világklasszis cimbalmos, aki a Royal Albert Hallban a Budapesti Fesztiválzenekar szólistájaként is szerepelt. Orbán Györgymegszámlálhatatlan hazai jazz formáció bőgőse, együtt dolgozik Szakcsi Lakatos Bélával és Palya Beával is. Serei Dániel dobos a Budapest Jazz Orchestra ütőse, aki olyan világsztárokkal is szerepelt, mint James Morrison és Raul Midón. A zenekar lelke, Pálmai Panna énekesnő, aki egyedi hangjával, közvetlen kisugárzásával a koncertek alkalmával mindig vidám és pozitív atmoszférát teremt.

Kellemes Örömzene hallgatást kívánunk!

Örömzene
2019. március 5., kedd 21.00h
műsorvezető: Ámon Betti