„Klubrádió
Örömzene

Nem volt, nem lesz ...

27/03/2019 13:38

| Szerző: Klubrádió

Kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, alkotásait kötöttségektől mentes örvénylő zenefolyamként írják le a kritikusok. Tóth Viktor szaxofonos, zeneszerző volt a Klubrádió vendége.

2019. március 26. Örömzene (2019. március 26., kedd 21:00)
53:57
00:00
Műsorvezetők: Ámon Betti
Hat lemezzel a háta mögött, új cd-vel rukkolt elő Tóth Viktor. A szaxofonos három kirobbanóan sikeres koncertfelvételéből állította össze LAMU című albumát, melyet az elmúlt években a Mahasimadavi Players elnevezésű nemzetközi sztárgárdával vett fel.

Olyan nagyságok játszanak a lemezen, mint az amerikai Hamid Drake (dob), Bart Maris Belgiumból (trombita), a német afro rapper Simple One, Szandai Mátyás Párizsból (bőgő) és a kimagasló tehetségű Hodek Dávid (dob).

A zene modern, sodró lendületű és stílusokon átívelő. Tóth Viktor a zenét speciálisan ezekre a nagyszerű művészekre írta, akikkel a koncert az első pillanatától szabad szárnyalás, áradó lendület, kreatív áram.

Rajongók a koncertjeit egyszeri és megismételhetetlennek írják le, innen a rá illesztett "Nem volt, nem lesz" zene jelző. Hangszeres játékára a dinamikus, mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáit kívánja megragadni. Játszott Európa és az Egyesült Államok több dzsesszfesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.

Ezekről az új utakról, az új albumról és a egyéb érdekességekről is kérdezte Ámon Betti műsorvezető a szaxofonost és zeneszerzőt.

Örömzene
2019. március 26. kedd 21.00h
Műsorvezető: Ámon Betti