„Klubrádió
Hetes Stúdió

Fóliázás, diktatúra, Erasmus és svéd NATO-csatlakozás a Hetesben

15/07/2023 11:38

| Szerző: Klubrádió

"Tiltott tartalmú" könyvek befóliázása és büntetések, megduplázódott a diktatúrát elfogadók száma; elúszó Erasmus-pénzek; svéd NATO-csatlakozás és soros elnökség – egyebek mellett erről volt szó a Hetesben.

2023. július 15. Hetes Stúdió (2023. július 15., szombat 15:00)
53:01
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Nem sikerül a törvény elírásainak megfelelően befóliázni a "tiltott tartalmú" könyveket, ezért sorra jönnek a büntetések. Mi történik? – ezt kérdeztük Gál Katalintól, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnökétől.

hungarofólia
 
hungarofólia
 

A 2015-ös adatokhoz képest megduplázódott azok száma, akik a diktatúrát – mint az egyszemélyi vezetést – elfogadhatónak tartják ma Magyarországon, állítja a Társadalomtudományi Kutatóközpont elemzője; Lay Viktória összeállítása.

 
Fotó: Pixabay
 

Elúsztak az Erasmus-pénzek, és úgy tűnik, a kormányt nem izgatja több tízezer egyetemista külföldi tanulmányútja. Az összeszerelő országnak nincs szüksége képezett egyetemistákra – Brüsszelből kérdeztük Jávor Benedeket, a Párbeszéd uniós listavezetőjét.

 
Jávor Benedek
Fotó: Pálinkás János/Klubrádió
 

A svédek NATO-ratifikálásának elhúzásával tartotta kontroll alatt a magyar kormány a július elsejével véget ért soros svéd uniós elnökséget – derül ki a honvédelmi tárca volt államtitkár helyettesével készített interjúból, aki megfenyegetné Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét is és Mark Rutte távozó holland miniszterelnöknek azt tanácsolja, nőként identifikálja magát – Csernyánszky Judit interjúja.

A műsor második felében megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Baka F. Zoltánnal, a 24.hu újságírójával, Szele Tamással, külpolitikai újságíróval és természetesen Bolgár Györggyel. Ezt az órát szombat este 6-tól a klubrádió Youtube-csatornáján is megnézhetik.

2023. július 15. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2023. július 15., szombat 16:05)
53:12
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter