„Klubrádió
Reggeli gyors

Foci, de titokban

9/08/2019 15:42

| Szerző: Klubrádió

Nem akar adatokat kiadni az Emmi az Erdélyben - magyarországi pénzből - készülő fociakadémiáról, pedig az illetékes hatóság felszólította erre.

2019. augusztus 09. Reggeli gyors - részlet 19.08.09. Sipos Zoltán
09:14
00:00

Újabb fociakadémiát épít a magyar kormány Erdélyben, ezúttal Szatmárnémeti mellett. Az előkészítésre 216 millió forintot már ki is utaltak a hozzáférhető információk szerint. Ezekből, mármint a hozzáférhető információkból nincs túl sok. Az Átlátszó Erdély portál kikérte a beruházás adatait az Emberi Erőforrások Minisztériumától, de - természetesen - nem kapta meg. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ugyan felszólította a minisztériumot az adatok kiadására, de az mégsem tette meg.

Sipos Zoltán, a portál munkatársa meglepetéssel tapasztalta mindezt, ahogyan a Reggeli gyorsban mondta: nem ehhez vagyunk hozzászokva. Romániában az ő tapasztalata szerint ez nem fordulhatna elő. Pert fontolgatnak.

Mellesleg Erdélyben a foci nem túlságosan vonzó sportág, ami igazán népszerű, az a jégkorong, melynek központja Csíkszeredában van. Fociakadémiára költeni tehát nem tűnik értelmes befektetésnek, ha már sportra szán pénzt a magyar kormány, akkor a témával foglalkozó újságíró szerint inkább a tömegsportra kellene koncentrálni. Annak inkább lenne közösségteremtő ereje is.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Reggeli gyors
2019.08.09. 06:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre