„Klubrádió
Ötös – Beregi Péterrel

Érdekesen gyönyörű – Kútvölgyi Erzsébet az Ötösben

9/09/2023 20:14

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben a Gálvölgyi Jánost helyettesítő Beregi Péter vendége Kútvölgyi Erzsébet színművész volt; a műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni, gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2023. szeptember 08. Ötös – Beregi Péterrel (2023. szeptember 08., péntek 10:05)
94:48
00:00
Szerkesztők: Timár Ágnes
A beszélgetés rendhagyó módon azzal kezdődött, hogy a műsorvezető helyreigazította vendégét. Felelevenített egy korábbi interjút, melyet Kútvölgyi Erzsébet adott, és ahol magát érdekesen csúnya nőnek minősítette. Beregi szerint érdekesen gyönyörű. És ennek a fő oka, tette hozzá, hogy ő az egyik legtehetségesebb színésznő, a tehetség pedig megszépít.

 
Kútvölgyi Erzsébet és Beregi Péter
 

Kútvölgyi Erzsébet a műsorban nagyon közel engedve magához a hallgatókat, a gyerekkoráról, a családjáról mesélt. Elmondta, anyai ágon régi nemesi földbirtokos családból származik. Ennek a bizonyítékát, a kutyabőrt megörökölte a szülei halála után. Azt mondta, régen mindig azt hitte, hogy a kutyabőr valóban egy kutya bőre. Amikor kézhez kapta a hatalmas papírlapot, rengeteg új információhoz jutott. Megtudta, milyen ranghoz, milyen megnevezéshez volt joguk. Az ehhez tartozó földbirtok és gazdagság azonban nem tartott örökké.

Ahogy a színművész fogalmazott, a nagypapa nem volt ivós, hanem itatós volt. Másokkal volt úr. Mindenkit meghívott a tiszti klubban. Így verte el a családi vagyont. Mindenből csak egy maradt – ahogy Kútvölgyi Erzsébet fogalmazott. Egy étkészlet a szervizből, egy damaszt abrosz a készletből.

Jól ismerte ezt a szobakonyhás életet, amelyet a nagymamája „megörökölt”, hiszen sokat volt nála, és gyerekkorában ő állt hozzá legközelebb. Korán elveszített húgát nagyon szerette, hozzátette, őt nem lehetett nem szeretni. Azt érezte, hogy adni akar neki, hogy mindenben segíteni szeretné őt. Gyönyörűnek, életrevalónak, bájosnak tartotta, és úgy érezte, ez éppen szemben áll a saját külsejének tökéletlenségével.

Kútvölgyi Erzsébet hozzátette, még ma is, ha lehunyja a szemét, maga előtt látja a testvérét. Mégsem az ő elvesztése váltotta ki belőle a vágyat, hogy gyereksebész legyen, hiszen ezt még gyerekkorában döntötte el, amikor vakbélműtét miatt kórházba került és látott egy szenvedő kislányt.

Végül, mire felnőtt, a színpad elcsábította. Mostanra 50 éve tagja a Vígszínháznak.

A műsort a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös – Beregi Péterrel
2023. szeptember 8. péntek, 10:00
Műsorvezető: Beregi Péter
Szerkesztő: Timár Ágnes