„Támogassa
Ötös – Beregi Péterrel

Októberig Beregi Péter veszi át a stafétát Gálvölgyitől az Ötösben

4/08/2023 08:51

| Szerző: Klubrádió

Beregi Péter színművész vezeti a pénteki Ötöst a következő két hónapban. Gálvölgyi János ötlete volt, hogy őt keressük meg és, az győzte meg, hogy ő dönthet a vendégekről, így azokkal tud beszélgetni, akiket igazán kedvel – mondta el a Reggeli gyorsban.

2023. augusztus 04. Reggeli gyors-részlet (2023.08.04. Beregi Péter)
09:10
00:00
Beregi Péter, színművész vezeti a pénteki Ötöst októberig, Gálvölgyi János visszatéréséig. 

Beregi játszott a Vígszínházban, az Állami Déryné Színházban, a Népszínház, a Nemzeti Színház, a Józsefvárosi Színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Mikroszkóp színpad tagja. Számos filmben és televíziós sorozatban is szerepelt, hangját is sokan ismerhetik szinkronszerepeiből. Tavaly novemberben volt Gálvölgyi vendége az Ötösben.

Beregi a Reggeli gyorsban úgy nyilatkozott, izgatott a műsorvezetés miatt, korábban volt egy TV-műsora, amiben nagyjából 100 vendéggel tudott beszélgetni és nagyon nagy élmény volt. Ugyanakkor nehéz beugrani egy ilyen műsorba, a Jani nagyon jól csinálja hosszú évek óta – mondta a színművész.

 
Beregi Péter és Gálvölgyi János
 

Egyrészt az győzte meg, hogy 78 évesen elvállalja a helyettesítést, hogy Gálvölgyi ötlete volt a felkérése, másrészt, hogy rá bízzuk a vendégeket, így olyanokkal beszélgethet, akiket igazán szeret.

"Egy ideje a korosztályommal szeretnék többet együtt lenni, azokkal akik második elemistaként több Petőfit tudtak kívülről, mint most az érettségizők, azokkal akiknek lovaskocsi hozta a jeget, mert nem volt még fridzsider, akik 2 forint 50 fillérért vették az Olcsó Könyvtáras könyveket, szóval akik azt a kultúrát ismerik amit én is" – magyarázta Beregi.

"Jó sorozat áll össze az Ötösben", jön majd többek között Vándor Éva, Polgár Judit, Szacsvay László, Kútvölgyi Erzsébet, Tordai Teri, Hámori Ildikó, mind rengeteget adtak az országnak a tehetségükkel – mondta Beregi.

Az első vendég az augusztus 4-i adásban Bereczky Loránd művészettörténész lesz, aki 28 évig vezette a Nemzeti Galériát.

 
Beregi Péter és Bereczky Loránd
 

A teljes reggeli beszélgetést Beregi Péterrel a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Beregi Péterrel
2023. augusztus 04., péntek 8:48
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert