„Klubrádió
Esti gyors

Ellenzéki univerzum – Kárpáti Iván jegyzete

29/11/2022 18:04

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

"Tehát vissza az űrbe: itt kering nekünk a DK és gyűjtögeti a momentumos, szoci és jobbikos törmeléket, remélve, hogy a végén összeáll valami olyan rendszerré, ami már szabad szemmel is látható Orbán Viktor univerzumában. Mert ne legyenek illúzióink, az ellenzéki bolygó pályája is csak úgy alakulhat, ahogy azt az orbáni fizika engedi. Még picit várnunk kell egy új ősrobbanásra."

2022. november 29. Esti gyors-részlet (2022.11.29. Kárpáti Iván jegyzete)
01:44
00:00

Szépen csöndesen vándorolnak a DK-hoz – nem csak ismert politikusok, polgármesterek, szinte az összes ellenzéki pártból, de elindult a másod-, harmadvonal is.

A jelenséget talán már nem is politológussal, hanem inkább fizikussal vagy csillagásszal kellene megbeszélni. Minél nagyobb tömegű egy égitest, annál jobban vonzza magához a kisebb objektumokat. Valamelyik becsapódik, mások keringeni kezdenek körülötte. Aztán persze ott vannak a fekete lyukak, amik mindent elnyelnek és soha többé nem eresztenek el semmit. Hogy a Demokratikus Koalíciót fénylő hatalmas bolygónak, esetleg napnak látjuk, vagy egy fekete lyuknak, azt ki-ki döntse el szimpátiája alapján. Az tény, hogy a darabjaira hullott, majd tovább aprózódó, az utolsó választáson gyakorlatilag megsemmisült ellenzék egyetlen épen maradt baloldali szelete a DK.

Egy karakteres, határozott, ám alaposan megosztó személyiség vezeti, hívei elkötelezettek és kitartóak. A többiek lassan a mérési hibahatáron, tulajdonképpen felidézhetetlen emberekkel az élükön. Orbán Viktor hazai pályán halálra unja magát, de azért arra szán időt, hogy a maradék ellenzéket is nyomás alatt tartsa, csak a miheztartás végett.

Tehát vissza az űrbe: itt kering nekünk a DK és gyűjtögeti a momentumos, szoci és jobbikos törmeléket, remélve, hogy a végén összeáll valami olyan rendszerré, ami már szabad szemmel is látható Orbán Viktor univerzumában. Mert ne legyenek illúzióink, az ellenzéki bolygó pályája is csak úgy alakulhat, ahogy azt az orbáni fizika engedi. Még picit várnunk kell egy új ősrobbanásra.

Kárpáti Iván jegyzete a 2022. november 29-i Esti gyorsban hangzott el.