„Klubrádió
Ezitta Fórum

Elindult a Zebrádió, a Klubrádió zenei csatornája

21/12/2023 12:30

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

A Zebrádión immár a nap 24 órájában hallhatóak "finom zenék és valódi hírek" – ahogy azt a Klubrádió új csatornájának szlogenje is tartja. Ugyanakkor a Zebrádió jelenleg még csak tesztidőszakát éli, az arculat formálódását nem csak nyomon követhetik, de abba akár bele is szólhatnak a hallgatók.

2023. december 20. Ezitta Fórum - részlet Arató András a Zebrádió indulásáról 2023.12.20.
11:22
00:00

"Hangélményt szeretnénk nyújtani" – fogalmazott Arató András, a Klubrádió igazgatóságának elnöke az Ezitta Fórum című műsorban.

Zebrádió néven új zenei rádióadót indított el a Klubrádió szerkesztősége, jelentette be Arató András. A csatorna a nap 24 órájában immáron elérhető a www.zebradio.hu címen. A Klubrádió elnöke kiemelte, az új rádió a minőségi zenék csatornájaként határozza meg magát, épp ezért minden nap változatos felhozatallal és óránként propagandamentes hírszolgáltatással várja majd a hallgatókat.

Nem szokványos vállalkozás a mai Magyarországon a Zebrádió elindítása. Szabadság és minőség egyben. Olyan internetes zenei csatorna, amelyen a nap 24 órájában prémium minőségű, mégis dallamtapadással fenyegető számok egyedi, máshol nem hallható válogatása szól. Mellé pedig óránként mindenféle manipulációtól, cenzúrától mentes, lényegre törő, valódi információk hazánkról és a világ folyásáról. Ezt kínálja a jelenleg próbaüzemben lévő új adásfolyam – olvasható a Zebrádió bemutatkozójában.

A zenei kínálat szerkesztési elveiről a Zebrádió zenei főszerkesztője, Szever Pál azt írta a rádió honlapján, hogy különböző korú szakmabelivel beszélgetett zenéről, akik hozzá hasonlóan nyitottak szinte mindenre. Ez a hozzáállás vezérelte, miután szabad kezet kapott a Zebrádió zenei kínálatának kialakítására. Tehát nem a véletlen műve a dalok sorrendje, a tempók, a stílusok, a zenei korok egymásutánisága – minden olyan szempontot próbált alkalmazni, amelyre az elmúlt évtizedekben tanították – többnyire külföldi, komoly rutinnal rendelkező – szakmai tanácsadók. Ezúttal azonban egy pluszszempontot is leporolt, egy olyat, amelyet rutinos külföldi kollégái mindig lesöpörtek az asztalról: olyan dalokat is beépített a Zebrádió zenei hierarchiájába, amelyek szerinte megfelelnek az átlagos hazai közízlésnek és valamiért jogosan ott voltak, vagy éppen okkal hiányoztak az elmúlt évtizedek "rádiós médiazajából".

A Zebrádió jelenleg tesztüzemben működik, éppen ezért kíváncsiak vagyunk a hallgatók visszajelzéseire. Amennyiben észrevétele, ajánlata, illetve kritikai megjegyzése lenne a csatorna zenefolyamával kapcsolatban, azt szívesen fogadjuk a zebradio@klubradio.hu e-mail címen.

Zebrádió, finom zenék és valódi hírek.

Ha szabadságra és minőségre, vagy egyszerűen csak jó dalokra vágyik, próbálja ki, kapcsolja be a Zebrádiót, a Klubrádió zenés csatornáját!