„Klubrádió
Esti gyors

"A Rolling Stones időről időre határt sért"

23/11/2023 07:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A Rolling Stones tagjai már 80 felé járnak, népszerűségük mégis töretlen, pár hete új lemezt adtak ki, és új turnéra indulnak. A több mint hatvan éve létező Stones titkát főleg abban látja Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője, hogy az időről időre lerázza magáról a skatulyákat, amikbe bezárná a közvélemény.

2023. november 22. Esti gyors - részlet 2023.11.22. Prieger Zsolt
06:11
00:00

Bejelentette észak-amerikai turnéja 16 állomását a Rolling Stones. A koncertsorozatot egy nyugdíjasokat tömörítő érdekvédelmi szervezet szponzorálja – írta meg a hvg.hu. Az újabb koncertsorozat apropója az együttes októberben megjelent 26., Hackney Diamonds című albuma.

"Inkább csak perverz humor, hogy nyugdíjas szervezet szponzorálja az együttes turnéját, merthogy hihetetlen energia van bennük" – mondta az Esti gyors szerdai adásában Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere, aki az együttes szaxofonosával, Tim Riesszel is koncertezett. Hozzátette, a maga közel 60 évével örülne, ha olyan energikus tudna lenni, mint a Stones 80 év körüli tagjai.

Az új albummal kapcsolatban – amelyet megjelenését követően szinte azonnal meghallgatott – megjegyezte, bár ő maga gyerekkorában nem volt kifejezetten Stones-rajongó, inkább Beatlest, majd punk, new wave irányzatú zenéket hallgatott, izmosnak tartja a 2023 októberében kijött lemezt.

Senkit sem érdekel az, aki öreg és rossz, vagy fiatal és karizmátlan, de Jagger, Richards, vagy a náluk is nagyobb kedvence, a szintén nyolcvanon túli Bob Dylan  karizmája túlél mindent – mondta Prieger. Megjegyezte, hogy a Stones rengeteg kritikát kapott a működése alatt, mert több alkalommal is változtatott a zeneiségén, amelyet a közönség egy része megrökönyödéssel fogadott, sőt megbocsáthatatlan bűnnek tartott- Azonban szerinte pont attól lehetnek a Rolling Stones tagjai karizmatikusak, hogy időről időre határokat sértenek, lerázzák magukról azokat a skatulyákat, amikbe bezárná őket a közvélemény. Ezért lehet az, amit csinálnak, nyolcvan felett is szexi – tette hozzá Prieger Zsolt.

A Hackney Diamonds albumon olyan művészek működtek közre, mint Paul McCartney, Elton John, Lady Gaga, Stevie Wonder és az együttes korábbi basszusgitárosa, Bill Wyman.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Esti gyors/interjú Prieger Zsolttal
2023.11.22., szerda 18:48
Riporter: Szénási Sándor