„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

"Egyelőre nem precedens értékű a bicskei eljárás"

7/07/2021 13:59

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A sértett védelmét szem előtt tartva járt el a rendőrség annak a nőnek az ügyében, akinek a fenekére csapott egy férfi Bicskén. Spronz Júlia, a Patent Egyesület jogásza meglepetésének adott hangot, de reményét fejezte ki, hogy rendőrség hosszútávon is fellép a bántalmazókkal szemben.

2021. július 07. Reggeli gyors/Reggeli személy (2021. július 07., szerda 09:00): Gergely Márton és Spronz Júlia
51:32
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre

Egy nőnek fényes nappal csapott a fenekére egy férfi Bicskén, a Szent István úton. A nő azonnal szóvá tette az esetet, mire a férfi társaságában lévő nő magára vállalta a tettet, noha a járda távolabbi felén sétált. A nő azonnal tárcsázta a rendőrséget, akik gyorsan ott termettek a helyszínen, de addig a férfi és társa végig fenyegették és verést helyeztek kilátásba.

Spronz Júlia, a Patent Egyesület jogásza a Klubrádiónak azt mondta, őt meglepte a hatóságok gyors, és a várakozásokkal szemben meglehetősen körültekintő eljárása, felvették a jegyzőkönyvet, a sértettet bevitték a rendőrőrsre, hogy feljelentést tehessen. A jegyzőkönyv szerint szeméremsértésért és bántalmazásért tett a sértett feljelentést.

Fotó: Pixabay
 

Spronz azt is hozzátette, hogy két héttel korábban még olyan beszámoló érkezett szervezetükhöz, amely tipikusan a sértett hibáztatásáról szólt. Ennek megfelelően egyelőre kirívó, extrém esetként kezeli a történteket, mert még nem mindennapos az eljárásról van szó. Hogy ez mennyiben válhat tendenciává, azt csak a későbbiekben derül majd ki.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva, a műsor második felében hallgathatják meg.

Reggeli személy/interjú Spronz Júliával
2021.07.07., szerda 9:35
Riporter: Mérő Vera