„Köszönjük,
Örömzene

Egy kis Jamaica Cegléden

14/07/2019 18:29

| Szerző: Klubrádió

Az Örömzenében a hazai reggae színtér legmeghatározóbb, évtizedek óta aktív zenekarának, a Ladánybene 27-nek két tagja volt Ámon Betti vendége.

2019. július 09. Örömzene (2019. július 09., kedd 21:00)
53:50
00:00
Műsorvezetők: Ámon Betti
László M. Miksa és Bodnár Tibor látogattak el hozzánk a Klubrádióba, és meséltek arról a reggae táborról, amit idén már 19. alkalommal rendeznek meg, Cegléden. A strandolás és zene mellett táncoktatásra, beszélgetésekre, előadásokra is készülhetnek az érdeklődők, ahol a reggae-ről, a rasztafarianizmusról, a kender felhasználásáról, és más mai társadalmi kérdésekről a Rasta Egyetem keretein belül. 

5 nap Jamaica Cegléden - a Ladánybene 27 az Örömzenében

A Ladánybene 27 zenekar két tagja - László M. Miksa és Bodnár Tibor - volt az Örömzene 2019. július 9-i adásának vendégei, velük beszélgetett Ámon Betti. A reggae hazai nagykövetei a béke szigetét hozzák létre hosszú évek óta Cegléden, ahol megrendezik a LB27 Reggae Campet.

A reggae zene jellegzetes ritmus- és hangzásvilga mellett fontosak a szövegek is, melyek gyakran társadalomkritikusak, és egyértelmű pozitív üzeneteket fogalmaznak meg. A tábor igyekszik környezetvédelmi szempontból is minél zöldebb lenni. A téma fontos a zenekar számára is, pár évvel ezelőtti daluk is ezt járja körül. 

LB27 (Ladánybene 27) - Arccal a sárban - official video

a harmadik hivatalos videoklip a 2014-es Offenzíva albumról // third official video from the Offenzíva album (2014) music by Bokó Zoltán & LB27 lyrics by Tóth Gábor http://www.lb27.hu, http://www.facebook.com/Ladanybene27 produced by Videowl - Fine HD Production http://www.videowl.co.uk dir/edt/pst: Istvándi Botond cam/slider: Módi Levente producer: Nikolits Dóra

A reggae zenékkel tarkított beszélgetést a zenészekkel a cikk tetején található lejátszás gomb megnyomásával hallgathatja meg.

Örömzene
2019. július 9. kedd 20:00
Műsorvezető: Ámon Betti