„Köszönjük,
Klubdélelőtt

Edith Piaf "magyar hangját" köszöntjük

21/06/2024 18:19

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A Klubdélelőtt vendége volt a géniuszok géniusza – Dr. Kovács Attila, aki az egészségügyben és a kvízekben is szép sikereket ért el, Rost Andrea, aki elindítja Operaakadémiáját, Réti-Harmath Olívia koreográfus, aki különleges szüléstörténetéről mesél. Gyurkovics Zsuzsa színész-énekest pedig 95. születésnapján köszöntöttük.

Dr. Kovács Attila reumatológus főorvos, egyetemi tanár, a legsikeresebb és legszerényebb kvízjátékos, a Géniuszok Géniusza. Felkészültségével, megnyerő modorával, humorával gyorsan belopta magát a nézők szívébe. Amúgy nem a nyeremény nagysága inspirálja – két autót is hazavihetett már – hanem maga a játék, a megmérettetés. Egyébként az egészségügyben is szép sikereket ért el, a második legnagyobb elismerésben, a  Batthyány-Strattmann László-díjban részesült.

 
Dr. Kovács Attila l Forrás: YouTube
 
 

Rost Andrea Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Közéleti, politikai érdeklődését, szerepvállalását nyíltan vállalta és vállalja. Azt vallja, a művészetnek mindenek felett kell állnia, nem jó, hogy Magyarország ennyire polarizált, a nemzetnek árkok helyett egységet kellene formálnia. Most azonban úgy döntött, visszatér eredeti foglalkozásához, szerelméhez, az operához, augusztusban indítja az Operaakadémiáját.


Gyurkovics Zsuzsát, Jászai Mari-díjas színésznőt, énekesnőt 95.születésnapján köszöntöttük. Négyéves kora óta félárva tótkomlósi kislány tehetségére első mestere, Lehotay Árpád figyelt fel, majd a Gobbi Hilda által alapított színészkollégium lakója lett. Pályáját 1951-ben Győrben kezdte, majd a Nemzeti Színházba szerződött...  Edith Piaf dalainak nagyszerű tolmácsolója volt.

Réti-Harmath Olívia koreográfus, rendező, kétgyermekes édesanya, a két nagyszerű színész, Vándor Éva és Harmath Imre lánya. Olívia második terhességének negyedik hónapjában kiderült, a magzatjának nyitott a gerince, nem tudni, ha megszületik, milyen sérülésekkel jön a világra. Külföldön, Lengyelországban volt lehetőség arra, hogy méhen belül megoperálják a magzatot, a műtét sikerült, a baba megszületett, nyolc hónapos és egészséges.

Harmath Olívia
 
Réti-Harmath Olívia
 
Forrás: A Baltazár Színház Facebook-oldala
 
Klubdélelőtt
2024. június 22. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa