„Köszönjük,
Klubdélelőtt

Elég a háborús riogatásból! – Vajek Jutka nyílt levele Orbán Viktorhoz

8/06/2024 18:39

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Magyarország sorsa, az értelmetlen választási háborús uszítás miatt aggódik Vajek Jutka. Régi, televíziós kollégánk a magyar miniszterelnöknek címzett nyílt levelét először a Klubdélelőtt szombati adásában hallhatták és a jelek szerint ismét telibe talált. Emiatt – közkívánatra – itt is elérhetővé tesszük a Klubrádió hallgatói számára.

Címzett: Orbán Viktor Miniszterelnök

                Karmelita Kolostor

 

Feladó: Vajek Jutka.

              33 évig a Magyar Televízió szerkesztő riportere. Most nyugdíjas. Siófoki lakos.

 

86 éves múltam. Megéltem a II. világháborút. Kislányként a Ház pincéjében rettegtem a fegyverek hangjától, a repülők zajától! Nagyon féltem! A szemben lévő házakat a szőnyegbombázás a földdel egyenlővé tette.

Miniszterelnök Úr! Ön személyesen nem tapasztalta meg a háború borzalmait. Nem tudhatja milyen az, amikor a szirénák megszólalnak és rohanni kellene a kijelölt óvóhelyre, de arra sok esetben nincs idő!

A plakátjait látva szokatlan keserűséget és dühöt éreztem. Háború! Különböző módon ragozva, megbélyegezve azokat a személyeket akik azokon szerepelnek. Látom az utakon, a házak falán, a kerítéseken, a televíziókban, hallom a propaganda rádiókban, az újságokban, és az interneten.

Tudja milyen országban szeretnék élni?

Amelyben nem gerjesztik a félelmet.

Ahol nem tekintik ellenségnek azokat, akik nem mindenben értenek egyet Önnel.

Ahol a miniszterelnök atyai módon szereti a nemzetét!

Ahol egymást segítve, megértve élhetünk!

Ön a háborúpárti! Erre hivatkozva szavaztatta meg a rendeleti kormányzást, kapott mindenhez jogot!

Ön mindig harcol, elsősorban a hatalomért.

 
Vajek Jutka
Facebook
 

Ön tévedhetetlennek érzi magát. Soha nem ismeri el a tévedését. A Fidesz parlamenti többség mindent az ön akaratával egyezően elfogad! A jelszó: "aki békét akar, az a Fidesz”!

Csak az őrültek akarhatnak háborút. Szörnyű amit művelnek ezzel a háborús propagandával.

Gondolja hogy az emberek szeretnek félni? Nem akarok félelemben élni, ahogy az emberek sokasága sem.

A lányom Andrea évek óta tanítja az embereknek: „"Add tovább a mosolyodat”! Egyre többen tesszük ezt.

Miniszterelnök Úr! Orbán Viktor, Ne zúdítsa ránk a háború rémét. Látjuk mi történik a szomszédunkban Barátja Putyin vezényletével. Mi békességben szeretnénk élni. Tudjunk örülni a tavasznak, a nyíló virágoknak, a fák lombjainak, a jóbarátoknak, és a családjainknak! Mindezek mellett ne feledkezzünk meg azokról, akik nagyon nehéz körülmények között élnek.

Mai napig nem értem, miért kellett Önnek a Karmelita? Magyarország országháza kivételes, gyönyörű! Annó Antall Józseffel készítettünk a Parlamentben interjút. Akkor láttam a miniszterelnöki hivatalt a szép, tágas szobákat. Ön ennél többre vágyott. Megkapta! Valami nincs rendben önnél. A nagyzolás, a hatalom vágya uralja az érzelmeit, a döntéseit. Ebben az értékrendben hol van a Haza, a Nép? Csodálatos feladatot kapott az emberektől, amit ki kellett volna érdemelni, a szinte határtalan bizalmat! Sajnálom önt, mert a talpnyalók kábulatában él. Eközben elszigetelődik, csak a megbízhatók körében érzi biztonságban magát. Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor fél!

Ha ismét megválasztják, kívánom tanuljon és gyakorolja az emberséget, a szerénységet. Keressen kapcsolatot az ellenzékkel. A koalíció ha jól működtetik építő, és az ország javát szolgálja. Ez volna a legfontosabb! Becsületesen leírom, hogy én nem szavazok a Fideszre, a bólogatók csapatára, sem a jelöltjeikre. Szeretném ha az egykori munkahelyem, a televízió köztévé lenne, az emberek objektív tájékoztatásának helyszíne. Most nem az! Propaganda gépezet, ahova a nép által választott képviselőit nem igen engedik szóhoz jutni!

Békére, nyugodt életre vágyom! Ahol a jövő nemzedéke, az ifjúság nem távozik el a hazájából. Ahol az oktatást nem a belügyminiszter irányítja, ahol az egészségügynek is van értő minisztériuma.

Gyönyörű munka, ha a fentiek teljesülnek. Szakértőkkel, ha lassan is, de mindezek megoldhatók. Szívemből kívánom, hogy így legyen!

 

                                                                                       Üdvözlettel

                                                                                                             Vajek Jutka

                                                                                        a Magyar Televízió egykori munkatársa