„Klubrádió
Esti gyors

Dobrev: A Márki-Zay-féle nyilatkozat szabad kezet adott volna a sárdobálására

12/10/2021 19:19

| Szerző: Klubrádió/szg

Márki-Zay Péter szerint Dobrev Klára kettejük közös nyilatkozatába bele akart tenni egy olyan mondatot, amely szerint nekik azonos esélyük van Orbán Viktor legyőzésére. A DK előválasztási miniszterelnök-jelöltje erre úgy reagált: „ha jóindulatú vagyok, Péter nem fogalmaz pontosan sokadszorra”. Szerinte az említett nyilatkozat szabad kezet adott volna a sárdobálásra, ő azért nem írta alá, mert békíteni akar.

2021. október 12. Esti gyors / részlet, Dobrev Klára (21.10.12.)
06:19
00:00

Márki-Zay Péter a Klubrádióban szót ejtett az előválasztáson talpon maradt két miniszterelnök-jelölt közös nyilatkozatának kútba esett tervéről is. Dobrev Klára, a DK jelöltje erre úgy reagált: „ha jóindulatú vagyok, Péter nem fogalmaz pontosan sokadszorra”. Szerinte az említett nyilatkozat szabad kezet adott volna a sárdobálásra, ő azért nem írta alá, mert békíteni akar.

Úgy folytatta: fantasztikus hangulatú volt az első forduló, és ezután jött a kakaskodás, valamint az a stílus, hogy „az ellenféllel foglalkozom, és nem az ország dolgaival”, amely az ellenzéken belül már eltűnt. Látja annak a veszélyét, hogy ez az összefogást fogja megroppantani.

„Az elmúlt napokban elhangzott, hogy aki Dobrev Klárát támogatja, az buta, az fideszes, az elárulja a hazáját”; egyszerűen nem beszélünk így támogatókról, nem beszélünk így az ellenzéki oldalon – hangsúlyozta. Nem Márki-Zay Péter és nem Dobrev Klára fogja leváltani a Fideszt, hanem az ellenzéki összefogás. Szerinte Márki-Zay „belerúgott” a DK-ba, a Jobbikba, az MSZP-be, a Pábeszédbe, ez így nem fog menni, „és én arra tettem ígéretet, hogy bármi áron és bárkitől megvédem az ellenzéki összefogást”.

Megjegyezte: ha Márki-Zay közvélemény-kutatásokkal kell megnyerni, akkor idézze azokat a közvélemény-kutatásokat. Dobrev Klára szerint nem mond igazat a hódmezővásárhelyi polgármester. Ellenfele programja szerinte annyi, hogy Stop Orbán, ő pedig az elmúlt hónapokban arról beszélt végig, hogy milyen Magyarországot szeretne, hogyan kormányozna, ehhez hogy nyerné meg sokmillió magyar támogatását. Azt várná el a versenytársaitól, hogy ők is hasonló módon kampányoljanak, mert nekik egy ellenfelük van, Orbán Viktor rendszere, ez kell, hogy lebegjen a szemük előtt, nem egymás gyalázása.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta: nem fogják agyonadóztatni a polgárokat, nem szüntetik meg a családi adókedvezményeket, csak igazságosabbá teszik őket.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Facebook

Esti gyors
2021. október 12., kedd 18:20
Műsorvezető: Kárpáti János