„Klubrádió
Reggeli gyors

Diákok tüntetnek a tisztességes oktatásért

30/08/2019 10:21

| Szerző: Klubrádió

Politikamentes és békés demonstrációra készülnek, amelyen beszél majd a PDSZ, a TASZ és az Amnesty International képviselője is.

2019. augusztus 30. Reggeli gyors - részlet 19.08.30. Tasi Zsuzsi
04:24
00:00

„Hülyénk néznek bennünket” - válaszolta az egyik szervező a kérdésre, hogy miért tiltakoznak. Tasi Zsuzsi kifejtette: elegük van abból, hogy minden döntést kivesznek a kezükből, a diákokéból, a szülőkéből, de még a tanárokéból is. Az történik, amit állam bácsi akar. Nem lehet csendben maradni, tétlenül, amikor az oktatási kormányzat gőzerővel teszi tönkre a közoktatást. A köznevelésinek nevezett és a nyelvvizsgatörvény mind-mind ezt a célt szolgálja. Ellehetetlenítik az alternatív iskolákat, de ez az állami iskolák ügye is. Az sem tetszik a diákoknak, hogy lezzüllesztik az oktatás színvonalát és tanáraiktól elveszik az oktatói szabadságot.

Itt vagyunk, hangosak vagyunk és tenni akarunk! XXI. századi versenyképes oktatást és valódi jövőt követelünk magunknak és diáktársainknak! - olvasható a felhívásban. A szervezők politikamentes és békés demonstrációt szeretnének a Kossuth téren. A szervezők mellett felszólalnak szombaton délután a PDSZ, a TASZ és az Amnesty International képviselői is.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép:MTI/Szigetváry Zsolt

Reggeli gyors
2019.08.30. 06:00
Műsorvezető: Pálinkás-Szűcs Róbert