„Klubrádió
Hetes Stúdió

Demagógiától a fontos európai kérdésekig

16/03/2024 12:09

| Szerző: Klubrádió

A Hetes stúdióban szó volt a pénteki eseményekről, Hermann Róbert történésszel 1848 tanulságairól beszélgettünk, Wahington fogyatkozó türelméről Csernyánszky Judit, a sajtószabadság védelmében hozott európai szabályozásról pedig Kárpáti János számolt be. A második órában Katus Eszterrel, György Zsomborral és Bolgár Györggyel megbeszéltük a hetet.

Ez volt az ünnepi Hetes stúdióban:

2024. március 16. Hetes Stúdió (2024. március 16., szombat 15:00)
53:04
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
Az ünnep jegyében – jegyzet helyett – a műsor elején Petőfi Akasszátok föl a királyokat! c. versét hallhatták Kálid Artúr előadásában.

Március 15-én a közveszélyes demagógiától az égetően fontos európai kérdésekig terjedt az ünnepi beszédek spektruma. Az ünnepről és ünneplőkről Józsa Márta összefoglalóját hallhatták.

Még mindig az ünnepnél maradva, történelmi vizekre eveztünk: a dicsőséges tavaszi hadjárattól a boldog békeidőkig. Fegyveres lázadás és forradalom vagy kiegyezés a kétfejű sassal? Mit hozott a viharos magyar történelem a XIX. században? Hermann Róbert történésszel Hardy Mihály beszélgetett 1848 tanulságairól.

Isaszegi csata
 
Isaszegi csata l
Than Mór festőművész alkotása
 

Elfogyott Washington türelme, nem tűri tovább tétlenül az Orbán-kormány packázását. Példátlanul keményen beszélt erről NATO-csatlakozásunk 25 éves évfordulóján David Pressman, budapesti amerikai nagykövet. Csernyánszky Judit összeállítása a CEU és az amerikai nagykövetség konferenciájáról.

Kötelező jogszabályt alkotott az Európai Parlament a sajtószabadság védelméről, kérdés, hogy talál-e alóla kibúvót a magyar kormány. Az új szabályozásról Kárpáti János készített összefoglalót.

A műsor első felét a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéltük a hetet! 

A műsor második órájában szokás szerint megvitattuk a hét legfontosabb hazai és nemzetközi eseményeit, persze folytatódott a nemzeti ünnep kivesézése is. Hardy Mihály műsorvezető beszélgetőtársai Katus Eszter az Átlátszó újságírója, György Zsombor a Magyar Hang  főszerkesztője, klubrádiós színekben pedig Bolgár György voltak.

Hetes stúdió 2024. március 16.
 
Balról jobbra:
György Zsombor, Bolgár György, Kaus Eszter, Józsa Márta és Hardy Mihály
 
Fotó: Mátyus László
 

Mivel a második óra élőben ment a rádióban, a YouTube-csatornánkra kivételesen egy nappal később kerül fel a videós változat, vasárnap délutántól nézhetik majd meg! Hangban viszont már itt van – alább.

2024. március 16. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. március 16., szombat 16:05)
52:05
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Hetes stúdió
2024. március 16., szombat 15:00
Műsorvezető: Hardy Mihály
Szerkesztő: Józsa Márta