„Klubrádió
A lényeg

Orbán: Ideje, hogy fellázadjunk!

15/03/2024 10:47

| Szerző: Klubrádió

Szuverenista fordulatra számít a miniszterelnök Nyugaton. Orbán ünnepi beszédét is arra hasznáta fel, hogy Brüsszel ellen lázadjon.

Orbán Viktor 11 órakor jelent meg a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, mögött nemzetiszínekben pompázó szönyeget terítettek le a lépcsőn.

Szerinte "kolosszális tévedés" a nyugati világ álláspontja: nem az a kérdés hogy milyen világot hagyunk a gyerekeinkre, hanem az, hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra - ezen múlik minden, ezen múlt minden már 1848-ban is.

A miniszterelnök szerint 176 évvel ezelőtt csakis azért álltak ki a haza szabadsága mellett a magyarok, mert "Petrovics bácsi és Jókai mama derék szabadszellemű és hazájukat szerető fiatalokat hagytak a világra". 

Orbán szerint a kiegyezéssel megmutattuk, ha megkapjuk a tiszteletet, mi is megadjuk, ami jár, és békés, virágzó korszakot teremtünk. „Úgy tűnik egyedül Brüsszel nem akarja megérteni ezt, ezért ha meg akarjuk őrizni Magyarország szuverenitását, el kell foglalnunk Brüsszelt."

"Ideje, hogy fellázadjunk! Sorsfordító év ez, az év elején még egyedül voltunk, az év végére pedig mi leszünk a többség a nyugati világban" – bizakodik a kormányfő, aki szuverenista fordulatra számít az EP-választáson, több európai országban és az Egyesült Államokban is.

Források: hvg.hu, 444