„Támogassa
A lényeg

MKKP: Ebgondolat bánt engemet, tétlen, Fidesz-kormány alatt halni meg

15/03/2024 16:52

| Szerző: Klubrádió

"Mindenki Messiást vár, pedig több ezer sz*rlapátolóra lenne szükség, hogy ez az ország jobb legyen" – mondta Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt EP-listavezetője a Szabadság hídon tartott rendezvényükön, ahol felszólalt mások mellett Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és Törley Katalin tanár. A párt két társelnöke pedig kitért a múlt hét végi turbulens, lemondással, majd annak visszavonásával járó időszakra.

Hídfoglalással emlékezik március 15-re a Magyar Kétfarkú Kutyapárt. Eleinte ücsörögtek, sétálgattak az emberek, pár százan lehettek a helyszínen, a Szabadság hídon. A színpadi programok csak negyed négykor kezdődtek, és felsorolták, mi mindenre számíthatnak az érkezők: „pompás zene, izzó hangvételű beszédek, open mic (szabad a mikrofon), etnofitness, freestyle, sok minden más”. Zene már kezdéskor is volt. Sokan beöltöztek és sok volt a kutya is.

Kollégánk a helyszínről jelezte, hogy a programban kisebb-nagyobb csúszások voltak, tömegről leginkább a színpad előtti 20 méteres szakaszon lehetett beszélni, hátrébb kevésbé sűrűn álltak az emberek.

 
Kép: Klubrádió
 

"Az elmúlt két évben két katát is vesztettünk" – mondta Bruti a kutyák rendezvényén az adónemre és a lemondani kényszerülő köztársasági elnökre utalva. A humorista, aki a párt európai parlamenti listájának 4. helyezettje, egyben a műsorvezető is.

Le Marietta, a párt EP-listavezetője úgy fogalmazott: "Ebgondolat bánt engemet", tétlen, Fidesz-kormány alatt halni meg.  Szerinte a politikusok elfelejtették, hogy azért kellene dolgozniuk, hogy nekünk jobb legyen. A Kétfarkú 200 millió forintot osztott szét civileknek. Mindenki Messiást vár, pedig több ezer sz*rlapátolóra lenne szükség, hogy ez az ország jobb legyen. Azért akar Brüsszelbe menni, hogy megmutassa az utat a cselekvéshez – közölte rövid beszédében.

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester következett, akit felkértek önkormányzati listavezetőnek, ő arról beszélt, hogy a kutyák privilégiuma volt korábban a vicc, de azóta közösséget teremtenek, ami maga a politika. Szerinte a párt múlt heti "villámórája" az ijedtségnek volt köszönhető; természetes, hogy megijednek, hiszen új szakasz kapujában vannak. "Az ellenzék vezetői között számos fideszes módon működő politikus van, a Fideszt velük nem lehet leváltani. Nem csoda, hogy sokan elfordulnak tőlük" – mondta Baranyi. Szerinte meg kell védeni a szabad sajtót és "nem a kertjeinket, hanem a közösségi kertjeinket" kell gondoznunk.

Juhász Veronika önkormányzati képviselő, aki harmadik helyen szerepel a Kutyapárt EP-listáján, azt skandáltatta a közönséggel, hogy "Magyarország szabadságra megy – Brüsszelbe". Felidézte a mondást, amely szerint akkor kelünk át a hídon, amikor odaérünk, és "most jó sokan ideértetek", tette hozzá.

Törley Katalin, a Kutyapárt és a Tanítanék Mozgalom EP-képviselőjelöltje arról beszélt, neki mit jelent a szabadság: "Nekem a szabadság a szabad, a kell és a lehet tudatos kezelése, önmagunk vállalása szégyen és magyarázkodás nélkül. A gyerekvállalás szabadsága, a párválasztás szabadság. A különbözőség elfogadása. Roma műsorvezetők megjelenése a közmédiában, a hatalom korlátozása, a döbrögik trónfosztása. Ady és Bartók, a rend és nem a csend, a tanítás. Nekem a szabadság, ha tükröt tarthatunk a hatalomnak. A szabadság egy ige, amiért tenni kell."

 
Baranyi Krisztina, kép: Klubrádió
 

"Kommunikációs szempontból erős héten vagyunk túl" – ezzel kezdte beszédét Kovács Gergely, a párt társelnöke. "Vége a káosznak, mostantól normálisan csináljuk a dolgokat: jövő héten szerdán mondunk le" – tette hozzá Döme Zsuzsanna, a párt másik vezetője.

Ezután a zászlót bontó, új mozgalmat és pártot bejelentő Magyar Péter programját ismertették saját interpretációjukban: "Vezessük be az eurót, egészségügyi minisztériumot, csomó mindenki lopjon kevesebbet, elszámoltatást, oktatást. És legyen Magyarországon még több párt."

Majd arról beszéltek, hogy "csökkenteni kell a nyugat-európai béreket, legyen nemzeti konzultáció Romániában, drágítsák meg az angol nyelvtanfolyamokat és Csádban legyen kötelező a magyar nyelvoktatás".

Bruti a rendezvény végén megjegyezte: mindig megnyugtatja, hogy két bolond vezeti a pártot. 

(via 24.hu)