„Klubrádió
Megbeszéljük...

Cseh Katalin: Orbán nem érzi jól magát, amikor tükörbe néz

23/07/2019 19:32

| Szerző: Klubrádió

A Momentum egyik frissen megválasztott európai parlamenti képviselője szerint Orbán Viktor azért nem érezheti jól magát, mert a kétharmaddal óriási lehetőséget kapott a Fidesz az ország felzárkóztatására, de elherdálták, amivel történelmi bűnt követtek el.

2019. július 23. Megbeszéljük / részlet, Cseh Katalin (19.07.23.)
12:38
00:00

Cseh Katalin a Megbeszéljükben azt mondta: őt is meglepte a kormánymédia iránta tanúsított érdeklődése. Tegnap abból volt hír, hogy el merészelt menni egy zenei fesztiválra és a Velencei-tó partján merészelt nyaralni. Szerinte ez azért van, mert jól csinálják a dolgukat és félnek tőlük, elvitték azoknak az embereknek a hangját Brüsszelbe, akik nagyon nem szeretik a kormányt. Hozzátette: bántó, néha tényleg abszurd vádakat rángatnak elő, viszont ez bizonyítja, hogy valódi probléma nincs velük.

Az EP-ben bőven nem annyira erős a Fidesz, amennyire hiszi, sok párt azzal kampányolt, hogy segít visszaállítani a jogállamot, az autoriter rendszerekkel szemben, és a Fideszt is ilyennek látják. Cseh Katalin az egyik legnagyobb frakció alelnöke, és kiemelte, sikerült megakadályozniuk, hogy fideszes politikusokat bizottsági alelnökké válasszanak. (Hidvéghi Balázsról, a Fidesz kommunikációs igazgatójáról a jogállamisággal is foglalkozó LIBE-bizottságban szeptemberre halasztották a döntést.)

 
 Cseh Katalin ünnepli a Momentum EP-választási eredményét, mellette jobbra Donáth Anna, a párt másik európai képviselője (fotó: Facebook)
 


Azt mondta: a Fidesz elszokott attól, hogy veszítsen, elképesztően nagyképűen, cinikusan kormányoz idehaza, és Európában sarokba szorították. A Fidesz szerinte hibázik azzal, hogy őket támadja, mert sokkal nagyobb szimpátia épül köré azáltal, hogy olyan szintű dolgokkal támadják, mint fesztiválra járás. Az EP-ben is beszélt éppen kedden arról, hogy egy másik cikkben meg alkoholistának állították be, mert lehajolt visszadugni a kihúzódott fülhallgatóját és azzal vádolták, hogy vodkát iszik a pad alól. Akiknek mondta, először ezt nem hitték el, aztán jót nevettek rajta. Terjed a híre annak, hogy kezeli a Fidesz az ellenzéket.

Cseh Katalin úgy vélte: a Fidesz azért irigykedhet rájuk, mert ők még őszintén hisznek az ideáljaikban, az igazságos országban, a korrupció legyőzésében, míg a kormánypárt már semmiben nem hisz, csak a pénzben és a hatalomban. Szerinte Orbán Viktor reggel, amikor a tükörbe néz, nem érzi jól magát, ő nem érezné jól magát a helyében. Mégpedig azért, mert a kétharmaddal megkapták a lehetőséget a romokban lévő egészségügy megjavítására, a leszakadók megsegítésére, azt átláthatóság megteremtésére, jóléti állam építésére, és mire használták? Elpazarolták, kastélyokra, klientúraépítésre költötték az országba érkező forrásokat, amit történelmi bűnnek nevezett.

Kíváncsi lenne, mit válaszolna erre a miniszterelnök, de szerinte Orbán Viktornak azokkal a dühös állampolgárokkal kellene vitatkoznia, akiknek a megélhetésük miatt el kellett hagyniuk az országot, akiknek a vállalkozását kiszorítják egy oligarcha miatt a piacról, akik a gyerekük jövője miatt aggódnak.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: facebook

Megbeszéljük...
2019. július 23., kedd 16:00
Műsorvezető: Bolgár György