„Klubrádió
Utcafront

Carcassonne rabul ejt

5/12/2021 10:00

| Szerző: Klubrádió

Az e heti Utcafrontban Sylvester Ádám, Kelecsényi Kristóf, Torma Tamás, Ferencz Marcel és Kirschner Péter voltak Rózsa Péter vendégei. Dél-Franciaországból Velencén és a Városligeten át a margitszigeti Sportuszodáig kalauzolt bennünket a műsorvezető.

2021. december 04. Utcafront (2021. december 04., szombat 17:00)
51:54
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta
Carcassonne az erődváros – Sylvester Ádámmal ott folytattuk a Dél-franciaországi építészeti körutat.

Fotó: Pixabay
 

Itthon viszont Budapest belvárosában csámborgtunk és Kelecsényi Kristóffal a Vígszínház előtt álltunk meg, hogy e csodás épület történetét meghallgassuk tőle. 

A Vígszínház 1896 körül
A Vígszínház 1896 körül
 Fotó: Picasa
 

Ezután ismét egy nagy utazás térben és időben, Velence, a XVI. század eleje, a város szerelmese, építésze Andrea Palladio csodapalotáira emlékezett Torma Tamás.

Fotó: Facebook
 

Templommustra Budapesten – Zubreczki Dávid szakíró ezúttal templomtorony-történetet ír, és beszélt el itt az Utcafrontban.

Zubreczki Dávid Fotó: Facebook
 

Esténként már kivilágítva is látjuk a Városliget szélén az új Néprajzi Múzeumot – célegyenesbe fordult az építkezés, a tervező Ferencz Marcel volt a vendégünk.

És elkészült Hajós Alfréd első, monumentálisra tervezett emlékműve, amit az általa tervezett margitszigeti Sportuszoda előtt állítanak fel. A pályázaton nyertes művekről hallottunk Kirschner Pétertől.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Utcafront
2021. december 04., szombat 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Árva Brigitta