„Klubrádió
Utcafront

Ahol maga az építész lakik

31/10/2021 17:46

| Szerző: Rózsa Péter/Klubrádió

Az e heti Utcafrontban Sylvester Ádám, Bartha Dorka, Torma Tamás, Dobos András, Zubreczki Dávid és Kelecsényi Kristóf voltak Rózsa Péter vendégei.

2021. október 30. Utcafront (2021. október 30., szombat 17:00)
47:54
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta

Ahol maga az építész lakik – immár több ilyen háztűznézőben voltunk Sylvester Ádámmal, aki ezúttal Sjoerd Soeters holland építész egészen különleges lakóházát mutatta be.

Ez az egykori jugoszláv, ma szerb nagykövetség háza. Csak így ismerjük, holott ez az Andrássy úti alapító villák közül az egyik legkülönösebb, az ún. Babocsay villa, amiről Kelecsényi Kristóf árult el részleteket.

Tovább vadásztunk Bartha Dorka történész- újságíróval a budapesti vadonban – ezúttal elefántokra vadászunk az épületek homlokzatain.

Egy ellipszis alaprajzú evangélikus templom, hatalmas harangtoronnyal. A hely Budakeszi, az Egy hely blog szerzője pedig – aki erről az épületről mesélt – Torma Tamás.

Villa kertmozival, körpanorámával Budakalászon. Nem, ez nem hirdetés, mert nem eladó, hanem nemrég készült el, egy igényes megrendelő és egy hasonképpen igényes építész csapat szerencsés találkozásának gyümölcsét mutattuk be a tervező, Dobos András közreműködésével.

Soroksár barokk emlékei – nagyon is sok látnivaló van az egykori sváb faluból kinőtt városrészben, és ezt Zubreczki Dávid öntötte szavakba.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Utcafront
2021.10.30., szombat 17:00
Szerkesztő: Árva Brigitta
Műsorvezető: Rózsa Péter