„Klubrádió
Megbeszéljük...

Budaörs: saját gyereke iskoláját támadta a fideszes politikus LMBTQ-ügyben, Wittinghoff reagált

3/09/2021 20:49

| Szerző: Klubrádió/szg

A Magyar Nemzetben „jelentette fel” saját gyereke iskoláját a törökbálinti fideszes alpolgármester. Állításaival szemben Wittinghoff Tamás, Budaörs független polgármestere szerint az Illyés Gyula gimnáziumban tartott érzékenyítő programokról tudnak a szülők, és nem befolyásolnak senkit, csak bemutatják, hogy a valamilyen okból kisebbségben élők helyzete mitől nehéz, a látássérültektől a különböző vallásokig nagyon sok mindenről esik szó. Hozzátette: az iskolákkal kapcsolatban ez csak a megfélemlítésről szól.

2021. szeptember 03. Megbeszéljük / részlet, Wittinghoff Tamás (21.09.03.)
18:22
00:00

A Magyar Nemzet az utóbbi időben külön cikkeket ír az LMBTQ-közösséggel foglalkozó iskolákról. A kormánylapban megszólalt a szomszédos Törökbálint fideszes alpolgármestere, Géczy Krisztián is, akinek egyik gyereke a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikumba jár, ahol érzékenyítő programot tartottak és tudomása szerint „kötelező volt a részvétel.” Szerinte a szülőket nem tájékoztatták, egy „transzvesztitát” (valójában transznemű embert) is meghívtak, és 13 évesek is ott lehettek. Az ügyről bővebben itt olvashatnak.

Wittinghoff Tamás, Budaörs független polgármestere azt mondta: korábban nem tapasztalt indulatok vannak benne, mert egészen elképesztő, ami az országban történik az utóbbi időben. Említette a hajléktalanok kriminalizálását, valamint a Soros-plakátokat, amelyeknek kettős céljuk volt szerinte, migránsoztak, de rejtett antiszemitizmus is volt bennük; ahogy keresik az ellenségképeket, itt már lassan mindenki ellenség lesz.

Elmondta: nagyszerű tanárok olyan programokat szerveznek diákoknak, amelyeken bemutatják, hogy a valamilyen okból kisebbségben élők helyzete mitől nehéz. Azt, hogy él egy látássérült, egy mozgáskorlátozott, vagy éppen a Károli Gáspár Református Egyetemről jön el valaki, és beszél vallási kérdésekről. Az egész az elfogadásról szól, ha a gyerekek ebből egy picit is megértenek, akkor jobb emberek lesznek. Hozzátette: az iskola nagyon nyitott, közvetlen a kapcsolat a szülőkkel, ezért elég beszédes, hogy az említett fideszes alpolgármester nem májusban szólalt fel, amikor a programot tartották, hanem most, amikor erről szóló kampányt indítottak. 

Tegyük hozzá, az iskola Facebook-oldalán fent volt a program: (– a szerk.)

Szerinte több hazugság is van abban, amit a saját gyereke budaörsi iskoláját „feljelentő” törökbálinti fideszes alpolgármester mondott a Magyar Nemzetben (az illető egyébként korábban személyesen próbálta elintézni Wittinghoffnál, hogy a gyerekét felvegyék a most pocskondiázott gimnáziumba). Ugyanis a szülők ismerik ezeket a programokról, évek óta fent vannak a honlapon, és nem befolyásolnak senkit. Ráadásul megkérdezte az igazgatót, és olyan foglalkozáson, ahol nemi identitásbeli kérdésekről van szó, 16 év fölötti diákok vesznek részt, és ha nem szeretnének menni, nem kötelező, a lehetőség van meg. 

A budaörsi alpolgármester és Parragh László iparkamarai elnök homofób nyilatkozatának lehetséges okai, a megszólalók motivációi kapcsán megjegyezte, különböző autokratikus rendszerekben láthattuk a vezérrel azonosulás fokozatait, illetve megtanultuk, hogyan lehet tökéletesen elhülyíteni egy társadalmat, ha a hatalom kezében van a tájékoztatás lehetősége. Az Orbán Viktorhoz közel álló Parragh szavaitól még Novák Katalin miniszter is elhatárolódott. Persze nem lehet tudni, hogy ez előre megrendezett volt-e: mondjon ő valami durvát, aztán a kormány elhatárolódik tőle, hogy „mi nem is vagyunk olyanok, csak erről szóló propagandát nem akarunk”. Egészen gusztustalan ez a történet – tette hozzá.

Az iskolákkal kapcsolatban ez semmi másról nem szól, mint megfélemlítésről. Arra kérte a helyi oktatási intézményeket, bármennyire is meg akarják félemlíteni őket, ne féljenek, és maradjanak emberek. Ráadásul a gimnázium tanulóinak 15-20 százaléka nagykorú (részben azért, mert az iskola nulladik osztállyal kezdődik), tehát rájuk nem is vonatkozhatna a „gyermekvédelminek hazudott melegellenes törvény” (ahogy műsorvezetőnk fogalmazott). Ám ha az állami fenntartó, a Klik részéről utasítások érkeznek az érzékenyítő, felvilágosító programok törlésére, akkor nincs mit tenni. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Pixabay

Megbeszéljük...
2021. szeptember 03., péntek 16:15
Műsorvezető: Bolgár György