„Klubrádió
Reggeli gyors

Parragh homofób beszéde: bocsánatkérést és elhatárolódást várnak

1/09/2021 11:28

| Szerző: Klubrádió

Az iparkamara elnöke olyan példával akarta a kormányzati témát a tanulók előtt felvezetni, ami egyáltalán nincs. Létramászást senki nem tanul testnevelés órán, de a legnagyobb baj nem ez a beszéddel, hanem az, hogy elfogadhatatlan összemosása a homoszexuális kisebbségnek a pedofíliával. Bocsánatkérést vár a Pedagógusok Szakszervezete.  

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Gosztonyi Gábor a Reggeli gyorsban adott hangot döbbenetének Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének szavai miatt, amiről Para Kovács Imre műsorvezető azt mondta: "kirobbant a sötétség".

A hétvégén Parragh László Csongrádon, az országos szakképzési tanévnyitó ünnepségén azt mondta: "Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik".

2021. szeptember 01. Reggeli gyors - részlet 21.09.01. Gosztonyi Gábor
05:30
00:00

A szakszervezeti vezető szerint mély megdöbbenéssel hallgatták ezeket a mondatokat, és határozottan visszautasítják. "Parragh úrtól elvárjuk, ha egyáltalán lehet úrnak nevezni, kérjen bocsánatot, mert mélyen sértő!" - mondta, és utalt arra, hogy az oktatási ombudsman is azt kérte, több tiszteletet a tanároknak!

Szerintük Parragh kijelentései illeszkednek a NER propagandába, de a szakszervezet álláspontja szerint, a szakszervezet szerint "egyáltalán nem mosható össze a pedofília - ami büntetendő cselekmény-  a szexuális kisebbséghez való tartozással, ami nem büntetendő". Súlyos és tévútra viszi ezt a kérdést - mondta. 

Az országos szakképzési tanév megnyitója Csongrádon
 
Az országos szakképzési tanév megnyitója Csongrádon
 
Csongrád, 2021. augusztus 30. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az országos szakképzési tanév megnyitóján Csongrádon 2021. augusztus 30-án. MTI/Rosta Tibor
Fotó: Rosta Tibor
 

 

Parragh az országos szakképzési tanévnyitó ünnepségén beszélt, ezért a szakszervezet szerint a rendezvény szervezőjeként az ITM-nek is el kellene határolódnia Parragh beszédétől. A szakszervezeti vezető ráadásul rámutatott, hogy "létramászás sem 9, sem 14, sem 18 éves korban nem tananyag a testnevelés órákon. Szobafestőknek fontos lehet a létramászás, de azt meg nem testnevelés órán tanítják, így még szánalmasabb a kijelentés Gosztonyi szerint. Szerinte Parragh azért létráról beszélt, mert így próbálta összemosni a szakképzéssel a kormányzat témáját.

Gosztonyi szerint, ahogy Parragh is azzal vezette fel a témát, hogy neki is vannak meleg ismerősei, az mindig azokra a típusú emberekre jellemző, akik valamilyen kisebbséggel szemben akar felszólalni. "Neki vannak ilyen barátai, de - és ilyenkor jönnek az elfogadhatatlan fröcsögő szavak. Ez elfogadhatatlan" - jelentette ki.