„Klubrádió
A lényeg

Novák Katalin mélységesen helytelenítette Parragh szexuális képzelgéseit

31/08/2021 12:33

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédet mondott az Országos Szakképzési Tanévnyitón, és mindenki elképedésére a saját fiával kapcsolatban kezdett homoszexuális tornatanárokról beszélni, akik az ő fiát segítik tornaórán. Szó szerint így fogalmazott: nehezen viseli, „amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik. Tehát ebben egy nagyon nehéz korszaknak nézünk elébe, amiben mindenkinek el kell számolni a lelkiismeretével, hogy meddig és hogyan megy el ebben.”

Az országos szakképzési tanév megnyitója Csongrádon
 
Az országos szakképzési tanév megnyitója Csongrádon
 
Csongrád, 2021. augusztus 30. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az országos szakképzési tanév megnyitóján Csongrádon 2021. augusztus 30-án. MTI/Rosta Tibor
Fotó: Rosta Tibor
 

Novák Katalin kedden az Operatív Törzs ülése után újságírói kérdésre mélységesen helytelenítette a Parragh által mondottakat. "Én ezzel nem értek egyet, és abban a kormánynak is mindig határozott volt az álláspontja, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét”.

"Nem megengedhető az, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen. Ez nagyon határozottan ellentétes azzal, amit én helyesnek tartok, Senkit nem lehet a szexuális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt" - mondta az RTL Klub kérdésére a 24.hu szerint.