„Klubrádió
A lényeg

Parragh homoszexuális tornatanártól félti a kilencéves kisfiát

30/08/2021 19:34

| Szerző: Klubrádió

„Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.” – a többi között ezt mondta az Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepségen tartott beszédében Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A Háttér Társaság szerint Parragh összemossa a melegeket és a pedofilokat a kormánypropagandának megfelelően, szavai tovább erősítik a homofóbiát.

A szeged.hu számolt be arról, hogy Parragh László erős kijelentéssel indította a tanévet Csongrádon. Beszédében a többi között azt mondta:

„Erős vívódás volt bennem a hétvégén, hogy ezt szóba hozzam-e, nehogy elrontsam az ünnep hangulatát […] Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.”

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról is beszélt, hogy rengeteg olyan barátja van, „aki saját neméhez vonzódik, kedvelem őket. Intellektuálisan magas képzettségűek. Egy csodálatos világ.” Majd ezután jöttek a tornatanárral kapcsolatos szavak.

A Szentháromság téren, az országos szakképzési tanévnyitó ünnepségen részt vett Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő és Palkovics László miniszter is.

A szeged.hu-nak azt mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete: elképesztően primitív és műveletlen beszólás. Hozzátették: az a bűn, ha akár egy hetero-, akár egy homoszexuális felnőtt abuzál, zaklat egy gyereket, nem pedig a nemi irányultság.

Dudits Luca, a Háttér Társaság munkatársa szerint Parragh összemosta a melegeket és a pedofilokat a kormánypropagandának megfelelően, és szavai továbberősítik a melegekkel szembeni előítéleteket.

Az iparkamarai elnök beszédét itt nézhetik meg, 1:20:48-tól hangzik el a homoszexuális tanárra vonatkozó kijelentés:

(Fotó: MTI/Rosta Tibor)