„Klubrádió
Esti gyors

Borkai Győrben is repülővel jár majd? – Kárpáti Iván jegyzete

15/10/2019 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Borkai Zsolt vajon mostantól még városon belül is repülőgéppel közlekedik-e, hogy ne találkozzon senkivel? Vagy eljár ezentúl is óvodás gyermekek fejét simogatni, meg adventi gyertyát gyújtani a püspökkel? De az különösen érdekelne, hogy azért kapaszkodik-e a posztjába, mert, ha nem így tenne, akkor szétzilálódna az a gazdasági háló, ami dokumentálhatóan teljesen átszőtte Győr városát?

2019. október 15. Esti gyors / részlet, Kárpáti Iván jegyzete (19.10.15.)
01:38
00:00

Lenne itt néhány kérdés, amit jó lenne feltenni Borkai Zsoltnak. Például az, hogy akkor mostantól még városon belül is repülőgéppel fog-e közlekedni, hogy ne találkozzon senkivel? Vagy eljár ezentúl is óvodás gyermekek fejét simogatni, meg adventi gyertyát gyújtani a püspökkel?

De az különösen érdekelne, hogy azért kapaszkodik-e a posztjába, mert, ha nem így tenne, akkor szétzilálódna az a gazdasági háló, ami dokumentálhatóan teljesen átszőtte Győr városát? A kérdések sora hosszan folytatható. Arra most már ki sem térek, hagy mai sajtótájékoztatóján botlásnak minősítette a történetet, mintha csak rálépett volna valakinek a lábára a zsúfolt buszon. Nyilván zsúfolt buszt sem nagyon látott már egy ideje belülről.

Közben Orbán Viktornak olyan konfliktust kell megoldania az állampárton belül, amit már nagyon régen nem. Fajsúlyos, ismert fideszes ex-polgármesterek és a mögöttük álló talpasok a hírek szerint a fejét követelik – érthetően – Borkai Zsoltnak. Dühös és csalódott emberekkel lett tele a párt, hosszú évek után először. Nem tudni, hogy ez beindít-e olyan láncreakciót, mint amilyet a mostani botrány.

Ahogy egyelőre még azt sem sejtjük, hogy a váratlanul polgármesterekké váló ellenzéki politikusok mit találnak új irodájuk mélyén, mit felejtett ott az előd. Ha a NER-nek nevezett konstrukciót nem is, de a „centrális erőtér” elvét már a Fidesz és udvartartása is temeti. Talán újra lesz politika Magyarországon. 

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2019. október 15-i adásában hangzott el.