„Klubrádió
Reggeli gyors

A Borkai-ügy nem a Fidesz ügye – Ez a tűzoltás

15/10/2019 10:37

| Szerző: Klubrádió

Ráégett a kormánypártra a szexparti, most úgy próbálják beállítani, hogy az kizárólag a győri polgármester magánügye.

2019. október 15. Reggeli gyors - részlet 19.10.15. 06:00 Mikecz Dániel
05:36
00:00

Borkai Zsolt kilép a Fideszből, de marad polgármester. Ezt a tervet eszelték ki a pártban, hogy ne okozzon még több kárt a pikáns hajókázás. Persze nem lesz könnyű elhitetni az emberekkel, hogy ez tulajdonképpen magánügy, kivéve a magszavazókat, ők készséggel elfogadják majd a magyarázatot. Bonyolítja a helyzetet, hogy a sajtó még görgeti tovább a sztorit, például egy szerb bulvárlap közölt részleteket, amelyeket a parti egyik résztvevőjétől tudott meg.

A Fidesz a választási kampányát arra építette, hogy ők képviselik a biztonságot, a rendet, az értékeket, a hagyományos családmodellt. Míg az ellenzék körül káosz, cirkusz van, meg rendetlenség. Nos ebbe a kampányba robbant bele a képekkel, videókkal is alátámasztott Borkai-történet. Ezért is lehetett olyan hatásos. Kicsit hasonló a történet, mint a Momentum Nolimpia akciója volt, az arra épült, hogy a Fidesz nevével összekapcsolódott a stadionépítés, azzal meg a korrupció.

Mikecz Dániel, a Republikon Intézet munkatársa úgy látja, a Fidesznek most az a célja, hogy egyben tartsa a táborát. Borkai Zsolt elhagyja a pártot, ezzel a tábort megnyugtatják, a Fidesz integritása kevésbé sérül, lerázza magáról az egész botrányt. Ez a terv.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Krizsán Attila.

Reggeli gyors
2019.10.15. 06:00
Műsorvezető: Dési János