„A
A lényeg

Hadházy: Orbánnak fontosabb a korrupció, mint a Borkai-botrány

15/10/2019 14:11

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem rúgta fel a korrupció jól bevált gyakorlatát, inkább a helyén hagyta Borkai Zsoltot.

2019. október 15. A lényeg / részlet, Glázer Tímea (19.10.15.)
00:59
00:00

Glázer Tímea a Klubrádiónak azt mondta, a jelenlegi városvezetőnek fontosabb a Fidesz, mint Győr. Úgy fogalmazott: Borkai Zsolt lemosná a szégyent, amit a Fidesznek okozott, de nem mosná le azt a szégyent, amit Győrnek okozott. Fontosabb neki Orbán Viktor, mint a győri polgárok. Kétszer vált méltatlanná a város vezetésére, egyszer, amikor a videón látható módon viselkedett, aztán amikor a Fidesz, és nem a győriek mellé állt. Szerinte Borkainak azonnal távoznia kellene Győr éléről; nem a Fideszből kellett volna kilépnie, mert „ott olyanok vannak, mint ő”, hanem a polgármesterségről lemondania, mert a győriek nem ilyenek – jelentette ki az ellenzéki politikus.

2019. október 15. A lényeg / részlet, Barkóczi Balázs (19.10.15.)
00:47
00:00

Ahelyett, hogy Orbán Viktor ország-világnak megmutatta volna, hogy a győri polgármestertől látott viselkedés elfogadhatatlan a Fidesz számára, csak egy „ejnye-bejnyére” futotta. Borkai Zsolt, Győr polgármestere következmények nélkül megúszta a botrányt, de helyzete a DK szóvivője szerint a városban tarthatatlanná  vált, ezért mennie kell.A győriek már készülnek az új választásra - tette hozzá Barkóczi Balázs.

2019. október 15. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos (19.10.15.)
00:50
00:00

Orbán Viktor a jelek szerint nem áldozza be a Borkai ügy miatt az eddig jól kiépített, korrupción alapuló rendszerét, ezért is kényszeríthette a pártból való távozásra a politikust - erről beszélt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Klubrádiónak.

Hadházy szerint Orbán rendszerének az a lényege, hogy „minden embere szabadon lophat, amennyit szeretne, ha a végletekig lojális”, és ezeket az embereket, ameddig lehet, megvédik. Simonát is védik, Farkas Flórián is képviselő lehet a teljesen egyértelmű ügyei ellenére, ahogy Boldog István is, de még Mengyi Rolandot is sokáig védték. Orbánnak mérlegelnie kellett, hogy ezt a megegyezést felrúgja-e, vagy továbbra is „engedi lopni” Borkait. Úgy tűnik, hogy mérlegelt, és arra jutott, hogy az eddig működő rendszert nem lehet felrúgni egy ilyen „apróság” miatt.

2019. október 15. A lényeg / részlet, Szabó Tímea (19.10.15.)
00:47
00:00

Borkai Zsolt méltatlanná vált a városvezetésre, és nemcsak a Fideszből, hanem a közéletből is távoznia kell a Párbeszéd politikusa, Szabó Tímea szerint. Szerinte Borkai Zsolt nemcsak luxusjachton orgiázott, hanem hatmilliárd forintot ellopott a győriektől. Álságos az Isten-haza-család hármas, amit hirdetnek, ez a Fidesz részéről "egy ordas nagy hazugság" – tette hozzá a parlamenti képviselő.

(Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)