„Klubrádió
Reggeli gyors

Bolgár György Trócsányiról és a jog megerőszakolásáról

27/09/2019 15:30

| Szerző: Klubrádió

Bolgár György Az igazság (egy) pillanatában Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő nyilatkozatát idézte fel; a politikus egyebek mellett a jog megerőszakolásának nevezte, hogy Trócsányi Lászlót leszavazták az EP jogi szakbizottságában.

2019. szeptember 27. Reggeli gyors / részlet, Bolgár György rovata (19.09.27.)
07:02
00:00

„A döntés elfogadhatatlan, az a jog megerőszakolását jelenti. Csütörtöki döntésével az Európai Parlament jogi bizottsága lábbal tiporta az unió jogi szabályait”  – így kommentálta Szájer József fideszes EP-képviselő, hogy az Európai Parlament jogi bizottsága leszavazta az uniós bővítésért felelős biztosi posztra jelölt Trócsányi Lászlót összeférhetetlennek tartotta ügyvédi irodája miatt (erről itt írtunk bővebben).

Bolgár György jelezte: Szájer József nemcsak a Fidesz első embere az EP-ben, hanem a jogi bizottság egyetlen magyar tagja is. „Ember nem érti”, hogy lehet azt a jog megerőszakolásának nevezni, hogy az ügyvédi irodájával (bár hivatalosan nem vesz fel onnan pénzt), Paks II. szerződéseiben közreműködő minisztert összeférhetetlennek minősítik - fogalmazott Bolgár György.

A Fidesz a bevándorlás témáját is elővette a bizottsági döntés alapján, Bolgár György megjegyezte: szándékosan mindig összekeverik a bevándorlást a menekültkérdéssel. Azt is mondták, hogy kommunista időkre emlékeztető, koncepciózus eljárásban született a döntés, azt viszont érdemes megjegyezni, hogy ebben a bizottságban nincs baloldali többség, így a Fidesz vélhetően lekommunistázta a sajátjait is.

Bolgár György arra is kitért, hogy Szájer szerint ez politikai eljárás volt. Műsorvezetőnk azt kérdezte: mégis milyen eljárás lenne, hiszen az Európai Parlamentről beszélünk, amelynek politikusok a tagjai. Trócsányi László is politikusként működött, mint az Orbán-kormány tagja.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Wikimedia Commons

Reggeli gyors
2019. szeptember 27., péntek 08.25
Műsorvezető: Pálinkás Szüts Róbert