„Klubrádió
Megbeszéljük...

Az ellenzéknek a belső versengés a fontos?

3/12/2020 16:06

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió/K.K.

Az ellenzék még a mai állapotában is jobb, mint az Orbán-rezsim – állítja Béndek Péter. Demeter ügye súlyosabb, mint Szájeré.

2020. december 02. Megbeszéljük - részlet 20.12.02. Béndek Péter
14:06
00:00

Már látni kellene, hogy mit akar az ellenzék, ha kormányra kerül. A mostani rettenetes kormányzat az országot felmérhetetlen erkölcsi, szellemi és politikai helyzetbe hozta. Ennél csak jobb lehet, bármilyen más variáció – vallja Béndek Péter konzervatív filozófus, közíró. Szájer József esetében nem is az orgia, vagy az ő szexuális irányultsága a fontos, hanem a hatalom erkölcsi nihilizmusa – mondta Megbeszéljük című műsorunkban a filozófus. Hogy történhet meg az, hogy ennek ellenére az ország fele még mindig a Fideszre szavaz?

Az ellenzéki pártok még fontosabbnak tartják az egymás közötti versengést, mint a kormányváltást. Ez is eléggé érthetetlen. Demeter ügye súlyosabb, mint Szájeré, de ugye ez utóbbi a pikánsabb. Ha ezekhez hozzá vesszük Borkai és Kalota botrányát is, akkor az lenne várható, hogy ez már a Fidesz szavazóbázisának is sok, de nem így van. Megfelelő állapotú ellenzék kellene, de az súlytalan.

Szájer esete hozzájárulhat a Fidesz eróziójához. Az ellenzéknek pedig készülnie kell a közös lista beszennyezésére, mert annak is megvan a kockázata.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI.

Megbeszéljük
2020.12.02. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György