„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Az elhallgattatás rendszere

13/02/2021 11:25

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Gábor György vallásfilozófus, majd Tana-Kovács Ágnes színművész volt. Az adás második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott melengető finomságokat.

2021. február 12. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. február 12., péntek 10:00)
85:39
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Gábor Györggyel az "elhallgattatás" rendszeréről beszélgetett a műsorvezető. A vallásfilozófus nem rejtette véka alá indulatát, amelyet a Klubrádióval történtek ébresztettek benne. Véleményét az utóbbi időben, több ízben is kifejtette írásban, most egy telefoninterjúban. Elmondta, a módszer, ahogy a kormányzat hátrányos helyzetbe hoz bizonyos intézményeket, médiumokat, és ezzel szemben támogat másokat, korábban a diktatúrák jellegzetes vonása volt. Gábor György hozzátette, ugyanez történt nemrég az akadémiával, a CEU-val, és most a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, illetve a Klubrádióval is.

A beszélgetés azonban reményteljes is volt, a vallásfilozófus elmondta, online továbbra is követi rádiónkat.

A műsor folytatásában Tana-Kovács Ágnes színművészt kérdezte Gálvölgyi János arról, hogyan vezetett az útja a pantomimtól a Szkéné Színházig. A műsorvezető szívesen elevenítette fel azokat az éveket, amikor ő játszott a Szkénében, amely időszak nem csak a pályája, de a magánélete szempontjából is jelentős volt, itt ismert meg ugyanis a feleségét. Tana-Kovács Ágnes erre reagálva elmondta, nem egy művész házaspár ismerkedési volt a Szkéné, amely tavaly volt 50 éves. Mesélt arról, hogy a színház világa mindig vonzotta, a Szkéné pedig egyedülálló sokszínűségével ezt adja meg neki. Eleinte pantomim művésznek készült, amely álmáról egy sérülés miatt kellett lemondania, de továbbra is közel akart maradni a színházhoz, és bár hivatalosan a Szkéné művészeti vezetője, ő inkább amolyan mindenesnek tartja magát. Elmondta, szerinte fontos, hogy akár a színpad felmosása se jelentsen gondot, így őrizve meg a tényleges kapcsolatot a „játékkal”.

Az adás második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott melengető finomságokat.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2021. február 12., péntek 10:00