„Klubrádió
Hetes Stúdió

Alkotmánysértést követ el Orbán, mikor beavatkozik az MNB működésébe – Hetes Stúdió ajánló

4/11/2023 11:57

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

Izrael és hadserege rendíthetetlenül halad előre a Hamász teljes megsemmisítése céljából. Hatalompolitikai érdeke alapján szervezi Orbán a gazdaságot és eközben alkotmánysértést is elkövet, amikor beavatkozik a Magyar Nemzeti Bank működésébe – mondta Petschnig Mária. Költségvetési biztosok vehetik át azokat a vagyonelemeket, amelyeket nem tud működtetni az önkormányzat. Szergej Gurijev 2013-ig az orosz kormányfő tanácsadója volt, de hátat fordított a rendszernek és azóta oktatja, amit látott és amit előre lát.

2023. november 04. Hetes Stúdió (2023. november 04., szombat 15:00)
51:57
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Izrael és hadserege rendíthetetlenül halad előre a Hamász teljes megsemmisítését kitűző cél megvalósításával. Mikor és egyáltalán – teljesíthető ez a terv? – Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Hatalompolitikai érdeke alapján szervezi Orbán a gazdaságot és eközben alkotmánysértést is elkövet, amikor beavatkozik a Magyar Nemzeti Bank működésébe – hangzott el a Bibó István Közéleti Társaság és a Belvárosi Szabadegyetem rendezvényén, ahol Petschnig Mária Zita Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa és Katona Tamás volt pénzügyminisztériumi államtitkár, a KSH volt elnöke tartott pódiumbeszélgetést. A kormány mindenbe beletenyerel, de közben nem cselekszik, amikor kellene. Kárpáti János összefoglalóját hallhatták.

Költségvetési biztosok vehetik át azokat a vagyonelemeket, amelyeket nem tud működtetni az önkormányzat. Miután a Covid óta a kormány nem biztosítja az addigi támogatásokat. Trükköznek újra, hogy a választások előtt ellehetetlenítsék a helyi hatóságokat, hogy bebetonozzák magukat 2026-ra? Schmidt Jenővel, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökével jártuk körbe a témát.

Szergej Gurijev 2013-ig az orosz kormányfő tanácsadója volt, de hátat fordított a rendszernek és azóta oktatja, amit látott és amit előre lát. Az EBRD, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank volt vezető tanácsadója egy amerikai kutatóintézetben Putyin ideológiáját tárta fel, ahol természetesen Orbán is szóba került. Csernyánszky Judit tudósítását hallották.

Hetes Stúdió 11.04 György Zsombor Magyar Hang Csernyánszky Judit Serdült Viktória HVG Bolgár György hardy Mihály
 
Hetes Stúdió 2023. november 04. (balról jobbra:) György Zsombor (Magyar Hang), Csernyánszky Judit, Serdült Viktória (HVG), Bolgár György, Hardy Mihály
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

A műsor második felében megbeszéljük a hét legfontosabb eseményeit Serdült Viktóriával, a hvg újságírójával, György Zsomborral, a Magyar Hang főszerkesztőjével és természetesen Bolgár György kollégánkkal. ezt a részt megnézhetik a rádió YouTube csatornáján, illetve az egész műsor visszahallgatható lesz a honlapunkon.

2023. november 04. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2023. november 04., szombat 16:05)
52:49
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Az adás első óráját a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva, míg a másodikat itt feljebb hallgathatják meg, ha pedig utóbbit néznék is, megtehetik a Klubrádió YouTube-csatornáján!

Hetes Stúdió
2023. november 04. szombat 15:00
Műsorvezető: Hardy Mihály
Szerkesztő: Csernyánszky Judit