„Klubrádió
Megbeszéljük...

Akkor most ki a náci? - A Demeter-ügy farvizén

1/12/2020 16:41

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A legsúlyosabb probléma, hogy Demeter Szilárd olyanokat vádol azzal, hogy el akarják pusztítani Magyarországot, akik épp csak annyit akarnak elérni, hogy hagyják békén őket, hadd éljék életüket önállóan. Karsai László történész szerint ez az igazán bolsevik és náci szemlélet. Mert mindkét nézet képviselői úgy vélik, hogy az embereknek meg kell mondani, mit csináljanak.

2020. december 01. Megbeszéljük - részlet 20.12.01. Karsai László
13:32
00:00

Ha náci, fasiszta, vagy nyilas jelzővel illetünk, érdemes körültekintően bánni. Karsai László történész határozottan tagadja, hogy Demeter Szilárdra bármelyik jelző is illene.

„Az a véleményem, hogy Demeter Szilárd nem ismeri a nácizmus történetét, nem ismeri a holokauszt történetét” – foglalta össze. Emiatt lehetséges szerinte, hogy könnyelműen dobálózott ilyen kijelentésekkel nagy port kavart és azóta visszahívott publicisztikájában. A náci módszerek eszköze a terror volt, a félelem, a vérontás. A történész felhívta a figyelmet, hogy Soros György egyik eszközzel sem élt.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója
 
Demeter Szilárd Fotó:
MTI/Illyés Tibor
 
 

A legsúlyosabb probléma, Karsai szerint, hogy Demeter azokra a liberálisokra mondja azt, hogy el akarják pusztítani a magyarokat, akik csak annyit szeretnének elérni, hogy hagyják őket békén, ne szóljanak bele az életükbe, ne írják elő, hogyan éljenek, miben higgyenek, hogyan éljék szexuális életüket. Mert a liberális szemlélet erről szól: „Mindenki azt csinál, ami neki jól esik, amivel másoknak nem árt.”

Karsai szerint Demeter, ha ismeri is ezt az elvet, inkább olyan világban akar élni, ahol megmondhatják az embereknek, mit kell csinálniuk, irányítani, parancsolni kell nekik. Ez az igazi náci és bolsevik gondolkodásmód.

Azt is hozzátette, hogy a neo- előtagot érdemes használni, ha jelzőt akarunk használni erre a magatartásra. Bár szerencsésebb kifejezésnek tartja a populista jelzőt.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük
2020.12.01. 16:15
Műsorvezető: Bolgár György