„Klubrádió

Szerződést bont a Petőfi Irodalmi Múzeummal az I. kerületi önkormányzat

30/11/2020 11:16

| Szerző: Klubrádió

V. Naszályi Márta polgármester a Facebookon jelentette be, hogy felbontják azt az ingyenes szerződést, amit még az előző fideszes vezetés kötött a Petőfi Irodalmi Múzeummal, mely szerint ingyenesen rendelkezésre bocsátották részükre a Mesemúzem épületét. 

Az I. kerületi polgármester megírta, hogy a Budavári Önkormányzat elfogadhatatlannak tartja azt, hogy egy olyan intézménnyel legyen szerződésük, amelyet egy népirtást tagadó vagy relativizáló személy vezet. Mindaddig, amíg Demeter Szilárd vezeti a PIM-et, semmilyen módon nem hajlandóak támogatni őket.

Karácsony Gergely főpolgármester még tegnap mondta el, hogy szerinte Demeter Szilárd semmiféle közhivatalt nem viselhetne, és hétfő reggel 8 óráig a miniszterelnöknek el kellene bocsátania a kultúrpolitikust.

Az aHangon petíció indult, mely Demeter Szilárd lemondását követeli sok-sok értelmiségi.

A korábbi tiltakozásokról itt és itt írtunk korábban.

FRISSÍTÉS: Az Amerikai Nagykövetség is elítélő közleményt jelentetett meg:

„A budapesti Amerikai Nagykövetség határozottan elítéli a közelmúltban megjelent véleménycikk kijelentéseit, amelyek egyenlőségjelet tesznek a jelenleg Európában zajló viták és a Holokauszt során több millió ember ellen elkövetett rettenetes gyilkosságok közé. A Holokauszt bármiféle relativizálása és minimalizálása kapcsán zéró toleranciát kell gyakorolni.”