„Klubrádió
Reggeli gyors

Aki nem lép egyszerre... – Zenés sporthírek M. Dénes Tamástól

11/04/2021 18:14

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

M. Dénes Tamás péntek reggelenkénti zenés sporthíreiben mindig túlmutat a sport világán. Ezúttal sem tett másképp, hiszen mi másról írt volna, mint a héten nagy port felkavart Petry-ügyről.

2021. április 09. Reggeli gyors-részlet (2021.04.09. Zenés sporthírek M. Dénes Tamással)
04:09
00:00
Aki nem lép egyszerre... – énekli az Anna and the Barbies, mert valóban megkapó az a gyorsaság, amellyel tulajdonképpen az egész nemzeti együttműködés rendszerének gépezete a Petry-ügyben kapcsolt. Semmi szétszórtság, az egész rendszer, az összes hatalomfenntartó a KESMA-tól a Külügyminisztériumig egyszerre, összehangoltan lépett a Petry-ügyben.

Ezt az ügyet most nem összegezném itt hosszabban, mert úgyis erről beszél a fél ország napok óta. Csak nagyon röviden: Adott egy magyar kapus, aki kiáll a szivárványcsaládok mellett; aztán van egy másik magyar kapus, a német Hertha BSC kapusedzője, Petry Zsolt, aki kritizálja ezt a hozzáállást. Majd Petry Zsoltot emiatt elbocsátja a Hertha BSC, óriási felháborodást kiváltva ezzel a magyar kormányból.

Csak gondoltam, megemlítem, hogy a többi – mondjuk magyarság szempontjából jóval fontosabb – kérdésben, a megfagyó hajléktalanoktól és bevándorlóktól kezdve a koronavírussal szemben való küzdelemig valahogy soha nem lépett működésbe ez a gépezet. Valahogy nehéz elérni a NER ingerküszöbét.

Na, a Herthától elbocsátott kapusedzőnek, Petry Zsoltnak ez most sikerült.

Nem minősítem sem Petry Zsoltot, sem az interjút, ez már rég nem róla szól, hanem arról, hogyan csinál a magyar kormány áldozatot belőle; mártírja, megszenvedője ő a liberalizmusnak a Fidesz szemében, ezért be kell kéretni a német ügyvivőt. Ez mindennél fontosabb. Az, hogy Lukács Viktort és Hrutka Jánost épp a véleményük miatt rúgták ki a tévéállomásaiktól, az a Petry-ügy mellett eltörpül. Kíváncsian várom, mikor hívja fel Orbán Viktor Angela Merkelt emiatt.

Mindenesetre amikor Petry az interjúban azt mondja, Gulácsi ne ártsa vele magát politikai és társadalmi kérdésekbe, hanem tegye a dolgát és védjen, akkor ezzel pont a NER – de nemcsak a NER, mondhatnánk az orosz, a török vagy a kínai rendszert is –, szóval pont ezeknek az államoknak az egyénnel kapcsolatos álláspontját fogalmazza meg: Csináld és kussolj – vagy ahogy Orbán Viktor is hallhatta gyerekkorában: Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére.

Reggeli gyors / M. Dénes Tamás zenés sporthírei
2021. április 9. péntek 9:00