„Köszönjük,
Hetes Stúdió

Akár jó állami iskolát is lehetne csinálni, ha hagynák

14/09/2019 12:31

| Szerző: Klubrádió

Iskolakezdésről, tanárhiányról egy igazgató szemével; a rendőrséget is beveti a hatalom a választási kampányban; a Yale egyetem professzorával beszélgettünk – Orbán Viktorról is; ellenzéki polgármesterek és -jelöltek által tartott konferencián jártunk. Ezek voltak a Hetes Stúdió témái.

2019. szeptember 14. Hetes Stúdió (2019. szeptember 14., szombat 15:00)
101:31
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Lampé Ágnes, Bálint Judit, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Rózsa Péter

Akár jó állami iskolát is lehetne ma csinálni, ha hagynák – foglalja össze a helyzetet a budaörsi Herman Ottó általános iskola igazgatója, aki hozzáteszi, hogy mind nehezebb kollégákat találni az eltávozottak helyére.

Új fejezet a választási kampányban, hogy most már a rendőrséget is beveti a hatalom a politikai küzdelembe. De az is új, hogy az ellenzék meglehetősen sok helyen képes volt összefogni, ami mindenképpen bizakodásra ad okot.

A központi állam és az önkormányzatok viszonya címmel tartott konferenciát a Pénzügykutató a héten, ezen egyebek mellett ellenzéki polgármesterek és polgármester-jelöltek próbáltak választ keresni arra, hogyan lehet kitörni a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szorításából. Az eseményen Galavits Patrik járt.

Ahhoz képest, hogy nem akart Jason Stanley filozófus, a Yale Egyetem professzora Orbán Viktorról beszélni, sokszor ki kellett rá térnie a világpolitika meghatározó jelenségeit elemezve. Merthogy a filozófus szerint ő az újkori etnonacionalizmus egyik úttörője is. A CEU-ra előadást jött tartani, ebből az alkalomból nyilatkozott a Klubrádiónak. 

A hét eseményeit Berecz Anna, Gergely Zsófia és Bolgár György beszélte meg a műsorvezetővel, Dési Jánossal.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Hetes Stúdió
2019. szeptember 14., szombat 15:00
Műsorvezető: Dési János