„Klubrádió
Klubdélelőtt

Addig bűnözünk, míg Kádár él

20/11/2020 18:29

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Emlékeztünk és beszélgettünk a Klubdélelőttben.

2020. november 21. Klubdélelőtt (2020. november 21., szombat 09:00)
154:57
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00 Hetvenhét éves volt Benkő László, az Omega billentyűse. Váratlanul jött a halála, vagy tudtuk, tudta, vége, nincs tovább? Három éve súlyos beteg volt, mindig mondogatta, ajándékba kapja az előtte álló éveket, amíg koncertezhet, addig él. Márciusban a járvány miatt véget értek a koncertek.

Benkő László
 
Benkő László
 

9:30 Dr. Hegyi Péter, a pécsi Transzlációs Medicina Intézet igazgatója, kutatóorvos, 2017-ig nemzetközi labdarúgó-játékvezető és asszisztens. A Magyar Tudományos Akadémia doktora. Kutatóként úttörő munkát végzett a hasnyálmirigy vezetéksejtjeinek élettani és kórélettani működésének feltárásában.

10:00 Az Independent Short Awards online gáláján havi szinten díjazza a fesztiválra beküldött, hazájukban már sikerrel bemutatott alkotásokat. A véletlenszerűen kiválasztott és meghívott szakértők a nagy kitüntetésekhez hasonlóan itt is különböző kategóriákban értékelik a műveket, amikkel a világ minden tájáról lehet pályázni. Cserhalmi György és Dunai Tamás elnyerték a Legjobb Színészpárosnak járó Platina-díjat, de a Végtelenben kettő elismerést kapott a Legjobb diákfilm, a Legjobb sztori és a Legjobb férfi diákrendező kategóriában is. Vendégünk volt: Dunai Tamás színész.

Televízió - Hogy volt?! - Dunai Tamás
 
Dunai Tamás
 
Budapest, 2016. április 6. Dunai Tamás Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a február 25-én elhunyt Psota Irén a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Fotó: Zih Zsolt / MTI
 

10:30 Ladik Katalin Hazám-díjas költő, performer, színésznő. Újvidéken született, és 1993 óta felváltva él és alkot Újvidéken, Budapesten és a horvátországi Hvar szigetén. Az úgynevezett írott költeményekkel párhuzamosan hangkölteményeket és vizuális verseket is alkot, kísérleti zeneművek és hangjátékok alkotója és vokális előadója, képzőművész.

11.00 Zvolszky Zita hazánk egyik legkiemelkedőbb grafikusművésze, Auschwitz sorozata nemzetközi sikert aratott, hol drámai, hol ironikus művei, hol a modell lelkét is láttató portréi mindenkire nagy hatással vannak. Csodálatos műterme volt Budapesten, de évek óta szülővárosában, Siklóson él, hogy ápolhassa kerekesszékes édesanyját, aki sok képén modellje is.

11.30 Böcskei Balázs politológus (korábban a Klubrádió Konkrét című műsorának vezetője) A szocializmus bűnbarlangjai - Addig bűnözünk, míg Kádár él című könyv szerzője (Bezsenyi Tamással közösen). Milyen volt a bűnözés a Kádár-éra alatt? Kik voltak főszereplők a bűnözők, a bűnüldözők, a védőügyvédek között? Csak egy a sok igaz anekdota közül: az Old Firenze éjszakai klubban felveszi a csörgő telefont a pincér, majd kisvártatva a vendégek felé fordul, és elkiáltja magát: „Valamelyik betörő jöjjön a telefonhoz!”

A szocializmus bűnbarlangjai
 
A szocializmus bűnbarlangjai
 
Klubdélelőtt
2020. november 21. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás