„Klubrádió
Klubdélelőtt

Élnek-e Magyarországon kokainbárók? – Klubdélelőtt-ajánló

13/11/2020 19:35

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Könyvek, szobrok, színdarabok, filmek - mind mögött pedig érdekes emberek. Ahogy azt már megszokhatták minden szombaton délelőtt - a Klubdélelőttben.

2020. november 14. Klubdélelőtt (2020. november 14., szombat 09:00)
158:19
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Dezső András
 újságíró, több könyv szerzője, a legújabb könyvének címe: Magyar kóla, a kokain útja Magyarországon. Vajon élnek-e Magyarországon kokainbárók, vagy a hazai nagyágyúk csak kispályások a világ többi országának kereskedőihez képest? Hol helyezkednek el a magyar bűnözők a világ kokaintérképén? Mennyi pénzt szakít egy magyar drognagykereskedő és hogyan dolgozik egy díler?

Frideczky Katalin író, zongoraművész, gyerekkora óta a zene bűvöletében él, de írni csak későn, negyvenévesen kezdett. Erről így vall: „Egy bonyolult szerelem tartotta örökké éberen az érzelmeimet és a gondolataimat, amit valahogy formába kívántam önteni, hogy ha már a kapcsolat nyugvópontra nem is jut, legalább adagokban megszabaduljak a felgyülemlett feszültségektől.”


Szőcs Artur színész, rendező, tanár, a Miskolci Nemzeti Színház rendezője, az Egri Gárdolnyi Géza színház új igazgatója. Vagy mégsem? Hogyan tovább Egerben, a színházban?

Szőcs Artur
 
Szőcs Artur
 

Kevés szó esik az Örményországban folyó háborúról, a szomorú hírek azért eljutnak hozzánk, például a civil lakosság, a gyerekek elleni brutális támadásokról. Ez ad aktualitást egy hazai kulturális eseménynek. A Magyarországon élő örmény szobrászművész, Yengibarian Mamikon szervez egy képzőművészeti aukciót, hogy az árván maradt gyerekeket támogatni tudják az eladott műalkotásokból.

11.00 Dobray György Balázs Béla-díjas rendező dokumentumfilmje, a Kövek, különleges történetet dolgozott fel. Az Európa-szerte botlatóköveket elhelyező német szobrászról szól, Gunter Demnigről és különböző országokból érkezett önkéntesekről, akik elhanyagolt zsidó temetőket tesznek rendbe Magyarországon. A rendező a zsidó múlt mellett saját életének korábbi szakaszaiba is utazást tesz.

Dobray György
 
Dobray György
 

11.30 Pataki Judit egy kicsi faluban óvónőnek tanult, dolgozott óvodában, majd miután férjhez ment és a saját, már budai házuk felújításánál aktívan részt vett, kiderült, kivételes művészi tehetséggel áldotta meg a sors. Kitanulta a lakberendezés csínját-bínját, mára több száz lakberendezésen, felújításon van túl. Így született meg a nagy álma, egy varázslatos album. Padok és pamlagok a címe.

Pataki Judit: Padok és pamlagok
 
Pataki Judit: Padok és pamlagok
 

 

Klubdélelőtt
2020. november 14. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás