„Klubrádió
Klubdélelőtt

Hogyan indította el egy nagymama az első világháborút? – Klubdélelőtt ajánló

6/11/2020 18:16

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Huszárik Kata, Korhecz Imola, Bárdos Katalin, Rutkai András, Doncsev Toso és Balázs Zoltán volt velünk a Klubdélelőttben, és a héten elhunyt Szőcs Gézára is emlékeztünk két versével.

2020. november 07. Klubdélelőtt (2020. november 07., szombat 09:00)
154:07
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00 Huszárik Kata Jászai-Mari díjas színésznő Mohammad Rahmanian kortárs iráni szerző művében, az Interview-ban két izgalmas karaktert alakít. Naimot 18 éves, úgy tűnik, hogy autista, de az is lehet, hogy a bűntudattól megzavarodott fiatalember. A másik, egy csaknem harmincéves iszlám terrorista nő, aki éveken át szolgálta kivételes intelligenciájával és mérnöki tudásával a forradalmat.

Huszárik Kata
 
Huszárik Kata
 

9:30 Korhecz Imola, Tolnai Ottó Mi volt, kérded, a legszebb Dániában? című versével a Versünnep fesztivál különdíjasa lett. „Nagy utat jártam meg ebben a műben, melyben nemcsak én, az én előadóművészetem “fészkelődik”, de mások is: Szabadka, ahol felnőttem, Kosztolányi Dezső szelleme, természetesen maga Tolnai Ottó, Horváth Emma tanárnő, aki megtalálta nekem ezt az írást anno, a carpe diem hangulat, a természet szeretete... Elárulom, még sosem jártam Dániában.”

Bárdos Katalin csendélete
 
Bárdos Katalin csendélete

10:00 Bárdos Katalin festőművész saját magáról azt mondja, hogy festőtanonc. Tanított a MOMÉ-n, de a tanítás mellett a legjobb tanuló is, nemcsak hisz, de maga is műveli az életre szóló tanulást. A Csendélet élményei című kiállításán és képein a látszat ellenére rengeteg sztori van, megismerhetjük például a nagyapósa eredeti portréját. Csak egy érdekesség: övé volt a Hertelendy kastély.

10:30 Rutkai András közgazdász nagy fába vágta a fejszéjét: novellákat írt családja történeteiről. Az egyik arról szól, hogyan indította el nagymamája az első világháborút, mikor hadat üzent Szerbiának. Utána nagymama igyekezett mindent rendbe hozni, és szépen felnevelt három gyereket, kora legnagyobb színészóriását, Ruttkai Évát, majd Ottót és Ivánt.

Rutkai András kötete
 
Rutkai András kötete
 
 

11.00 Doncsev Toso, kultúrdiplomata, író, műfordító, magyarországi bolgárokról és bolgárokkal foglalkozó magyarokról, a szófiai Magyar Kulturális Intézet igazgatójaként töltött időszakáról, valamint későn indult írói karrierjéről mesél - és arról, hogy hamarosan rendhagyó szakácskönyvet ír.

Doncsev Toso
 
Doncsev Toso
 

11:30 A Maladype színház a XIV. Nemzetközi Gombrowicz Fesztiválon díjat nyert. Vendégünk a színház alapítója, igazgatója, a színész-rendező Balázs Zoltán.

Klubdélelőtt
2020. november 7. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás