„Klubrádió
Reggeli gyors

A norvég női strandkézilabda csapat büntetéséről: Játszanának-e a férfi labdarúgók tangában?

28/07/2021 17:07

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A norvég női strandkézilabdacsapat büntetésével kapcsolatban Betlen Anna, a Patent egyesület külső munkatársa felhívta a figyelmet többek közt a sportbiznisz és a prostitúció feltűnő hasonlóságaira.

2021. július 28. Reggeli gyors - részlet 21.07.28. Betlen Anna
06:43
00:00

Játékosonként 150, összesen 1500 euróra (több mint félmillió forintra) büntette az Európai Kézilabda Szövetség a norvég női strandkéziladba-válogatottat, amiért nem fürdőruhaalsóban, hanem rövidnadrágban álltak ki az egyik mérkőzésükön – írta a hvg.hu. A büntetés indoklása ironikus módon épp az volt, amit lényegében minden más sportágnál a bugyiban való megjelenésért fogalmaznának meg: nem odaillő öltözködés.

Betlen Anna, a Patent egyesület külső munkatársa a Klubrádióban beszélt arról, hogy a 1500 eurós büntetés mindössze szimbolikus dolog, amit lehet úgy is értelmezni, hogy ezzel a szövetség akaratlanul is felhívta a figyelemet arra, hogy a sportesemények nem csupán a vetélkedésről, de a nézők szórakoztatásáról is szól.

Betlen szerint a szervezet arról nem tehet, hogy az utóbbi évtizedekben a pornó típusú élvezetek kerültek előtérbe.

Fotó: Youtube
 

A jelenség szerinte nagyon mélyen gyökerezik. "Akárcsak másutt, itt is nagyon korán kezdik arra nevelni az érintetteket, hogy később nagy nemzetközi vállalkozások, esetleg bűnszervezetek adják-vegyék őket, a célközönség pedig fizessen, mert valamilyen élvezethez jut általa" – foglalta össze. Ez egyben a prostitúcióval mutat feltűnő hasonlóságot.

A műsorvezető, Para-Kovács Imre a beszélgetés e pontján érezte szükségét megjegyezni, hogy szerinte úgy lenne ez igazságos, ha (férfi) labdarúgó mérkőzéseket csak úgy lehetne rendezni, hogy mindenki tangában játszik. Betlen egyet értett vele.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Betlen Annával
2021.07.28., szerda 8:10
Riporter: Para-Kovács Imre