„Klubrádió
A lényeg

Kerékpárban jött az eddigi legnagyobb magyar meglepetés

27/07/2021 18:05

| Szerző: Klubrádió

Magyar részről a tokiói olimpia eddigi talán legnagyobb és legkellemesebb meglepetését a kerékpáros Vas Kata Blanka szolgáltatta. A 19 éves versenyző negyedik lett a hegyikerékpárosok versenyében, ezzel minden idők legjobb magyar bringás olimpiai eredményét érte el. Megszerezte első győzelmét a magyar férfi vízilabda válogatott, amely 16-11-re verte Japánt. Kapás Boglárka továbbjutott 200 pillangón, Hosszú Katinka visszalépett. Berecz Zsombor vitorlázó két második hellyel mutatkozott be, összetettben is ott áll jelenleg.

A mindössze 19 éves Vas Kata Blanka a női hegyikerékpárosok mezőnyében a negyedik helyen ért célba – három svájci versenyző mögött, a címvédőt és a világbajnokot is megelőzve. A három szakágban is jó eredményekkel rendelkező magyar bringás ezzel minden idők legjobb magyar kerékpáros eredményét érte el az ötkarikás játékokon.

Hegyikerékpáros világbajnokság Ausztriában
 
Vas Kata Blanka a hegyikerékpáros világbajnokság női U23-as versenyében az ausztriai Leogangban 2020. október 10-én. MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller
 

Megszerezte első győzelmét a magyar férfi vízilabda válogatott, miután 16-11-re legyőzte a házigazda Japán együttesét. Az ötgólos különbség a találkozó második felében alakult ki, hiszen két negyed után még döntetlen volt az állás. A mieink legjobbja Zalánki Gergő volt 4 góllal. Az egy győzelemmel és egy vereséggel álló magyar csapat csütörtökön Dél-Afrika ellen folytatja.

Tokió 2020 - Férfi vízilabda - Magyarország-Görögország
 
A magyar csapat tagjai a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának 1. fordulójában játszott Magyarország - Görögország mérkőzés előtt a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 25-én. MTI/Illyés Tibor
 
 

Úszásban Kapás Boglárka az ötödik helyen jutott a szerdai elődöntőbe 200 pillangón, míg Hosszú Katinka visszalépett. A férfiaknál Németh Nándor kilencedik idővel továbbjutott 100 gyorson, Szabó Szebasztián a 20. helyen zárt. A 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltót sajnos rossz váltás miatt kizárták.

Tokió 2020 - Úszás
 
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás előfutama után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 27-én. Kapás Boglárka az ötödik helyen jutott az előfutamból a július 28-i elődöntőbe. Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

Két magyar vitorlázó is bravúrosan kezdett ma. A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor két második helyezéssel mutatkozott be a japán fővárosban, és az összetettben is a második helyről várja a folytatást. A Laser Radialban induló Érdi Mária is második lett a hajóosztály mai első futamában, majd a következőben begyűjtött egy 17. helyet, és így az összetettben a 14. helyen áll. Laser Standardban Vadnai Benjamin 15. és 16. lett ma, és az összesítésben a 16. jelenleg.

(Kiemelt kép: archív, fotó: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller)