„Klubrádió
A lényeg

Szilágyi Áron szerezte meg az első magyar aranyat Tokióban

24/07/2021 15:15

| Szerző: Klubrádió

Végig uralta a pástot Szilágyi Áron Luigi Samele ellen. Győzelmével London és Rio után Tokióban is olimpiai bajnok lett kardvívásban.

Szilágyi Áron három tökéletes asszó után az elődöntőben szoros asszóban, közte két vitatható találattal győzött, hogy aztán a döntőben nagyon simán nyerjen Luigi Samele ellen – írja a 444.

Magabiztosan uralva a pástot nem hagyott mozgásteret ellenfelének.

Ezzel háromszoros egyéni olimpiai bajnok, ilyen se volt eddig. Kárpáti Rudolfnak és a francia Jean-François Lamournak csak két egymás utáni olimpián sikerült nyernie, utóbbi harmadjára csak bronzot szerzett.

Szilágyi Áron fölényesen magabiztos vívással megszerezte harmadik egyéni olimpiai aranyérmét férfi kardvívásban. Ezzel történelmet írt, ez korábban még senkinek se sikerült, Jean-François Lamour és Kárpáti Rudolf két győzelemig jutott csak korábban – írja a portál.

Tokió 2020 - Vívás - Szilágyi Áron
 
Szilágyi Áron Tokió
 
Tokió, 2021. július 24. Szilágyi Áron (b) és az olasz Luigi Samele a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én.
Fotó: Illyés Tibor/MTI