„Klubrádió
A lényeg

Hatgólos kézilabdás vereség Brazíliától

27/07/2021 07:03

| Szerző: Klubrádió

Még mindig várni kell az első magyar labdajátékos csapatgyőzelemre a tokiói olimpián, ráadásul női kézilabda válogatottunk meglehetősen alulteljesített, hiszen 33-27-re kapott ki Brazíliától. Elek Gábor együttesében Schatzl Nadine volt a legjobb, aki 7 gólt lőtt. A válogatott így két vereséggel áll, és legközelebb csütörtökön lép pályára a címvédő oroszok ellen.

Úszásban a világbajnoki címvédő Milák Kristóf a várakozásoknak megfelelően a legjobb idővel, míg a Rióban bronzérmes Kenderesi Tamás ötödikként jutott a 200 méter pillangó szerdai fináléjába. Női 200 vegyesen a címvédő Hosszú Katinka a hetedik idővel lett döntős.

Hamar búcsúzott mindkét magyar ma érdekelt cselgáncsozónk. A női 63 kilogrammban Özbas Szofi megnyerte első mérkőzését: a 32 között hosszabbítás után aranyponttal nyert a vb-harmadik német Trajdos ellen. A következő körben a fiatal magyar dzsúdós viszont egy karfeszítésért járó ipponnal kikapott az olasz Centracchiótól. A férfiaknál Ungvári Attila rögtön elvesztette az első mérkőzését és kiesett. A 81 kilós magyar intésekkel maradt alul az egyiptomi Abdelaallal szemben.

Tokió 2020 - Cselgáncs
 
Özbas Szofi
 
Tokió, 2021. július 27. Özbas Szofi (fehérben) és az olasz Centraccino Maria küzdelme a női cselgáncsozók 63 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. július 27-én. Özbas Szofi elvesztette második mérkőzését és kiesett. MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt
 

 

A triatlonos Bicsák Bence hétfői sporttörténelmi hetedik helye után kedden a magyar nők is kitettek magukért. Bragmayer Zsanett ugyanis a 12. helyen végzett, ami a magyar női triatlonosoknál az eddigi legjobb olimpiai helyezés, a korábbi legjobb eredmény egy 19. hely volt. A másik magyar induló, Kovács Zsófia kiesett.

A tollaslabdázó Krausz Gergely szoros csata végén elveszítette második csoportmérkőzését is. Az orosz Szirant elleni 2-0-ás vereség pedig azt jelentette, hogy Krausz így biztosan a hármas utolsó helyén zár. Ezzel véget is ért a magyar tollaslabdázók tokiói szereplése, hiszen a nőknél Sárosi Laura sérülés miatt visszalépett, mivel még a vasárnapi mérkőzésén részleges Achilles-ín-szakadást szenvedett, és bár az orvosi stáb mindent megtett, nem javasolták a pályára lépést.