„Klubrádió
Hetes Stúdió

A legsötétebb folt Magyarország

28/04/2019 05:51

| Szerző: Rózsa Péter/Klubrádió

Sikerült ezt a kis országot egy olyan alternatív valóságba taszítani, ahol sem a tapasztalat, sem a józan ész, sem a jó szó, sem bármilyen civilizációs norma nem számít … Meddig? Meddig lehet átfesteni a valóságot ugyanazzal az ecsettel. Mikor kopik az el, vagy mikor fogy ki a festék? Lehet, mire ez megtörténik, már késő lesz … Rózsa Péter jegyzete egy friss felmérés nyomán.

2019. április 27. Hetes Stúdió-részlet/Rózsa Péter jegyzete (2019.04.27)
03:04
00:00
Európában azokban az országokban nőtt erőteljesen a bevándorlás ellenes hangulat, ahova kevesen, vagy egyáltalán nem vándorolnak be. Ez az egyik lényeges pontja annak az European Social Survey nevű, a legnagyobb összeurópai társadalmi felmérésnek, amelynek adatait most hozták nyilvánosságra. Az is szerepel ebben, hogy az igazán nagy migrációs hullám, a 2015-ös roham sem gyengítette meg a befogadási szándékot, és hogy az emberek többsége különbséget tud tenni a bevándorlók és a menekülők, valamint a valóban illegális határátlépéssel az EU-ba igyekvők között. Nem nálunk, hanem minden más európai uniós országban.

Mert ez a felmérés egy döbbenetes adatot tartalmaz: a magyar közvélemény ötször elutasítóbb a menekültekkel szemben mint az európai átlag. Szélső értékekkel kifejezve pedig a befogadás elutasítottsága nálunk 62 százalék, míg Svédországban 2 százalék. Igen, jól hallották, a magyar kormány által migrációtól szenvedő, no-go zónákkal keresztül-kasul szabdalt Svédország lakossága mindössze 2, míg a migránsok nélküli Magyarország 62 százalékban utasítja el a bármilyen helyről érkezettek befogadását. Az adatok alapján készült Európai uniós térképen ezért a legsötétebb folt Magyarország.

Sikerült ezt a kis országot egy olyan alternatív valóságba taszítani, ahol sem a tapasztalat, sem a józan ész, sem a jó szó, sem bármilyen civilizációs norma nem számít, csak az egy a zászló egy a tábor meg a nemzet nem lehet ellenzékben, vagy a megvédjük magunkat az ellenségtől, s hogy éppen ki az ellenség azt mindig megmondja a központi hatalom első számú embere.

Meddig? Meddig lehet átfesteni a valóságot ugyanazzal az ecsettel. Mikor kopik az el, vagy mikor fogy ki a festék? Lehet, mire ez megtörténik, már késő lesz, és a végletekig de valódi ok nélkül felkorbácsolt kollektív gyűlölködés – nyilván migránsok híján mások, valóban itt élők ellen fordul. Cigányok, zsidók vagy akár piréznek kinevezett bármelyik kisebbség ellen.

Mi vezetné le azt az indulatot, aminek nincs valós oka, csupán egy nagy hazugság van mögötte . Az, hogy Magyarország támadva van, tehát védekezni kell, és ebben a harcban csak az erős hatalomra és az erős vezérre lehet bízni a sorsunkat – legyen az egyébként bármilyen is. És itt az egyik legelszomorítóbb dolog, nevezetesen, hogy ma Magyarországon milliók nem a saját és gyerekeik jövőjével, egészségével, tanulásával, a normális emberi viszonyok építésével vannak elfoglalva, hanem vélt ellenségekkel való ködszurkálással.

Körül kellene nézni, milyen is a Magyarországon kívüli Európai Unió! És ekként szavazni május végén!

Hetes Stúdió/Rózsa Péter jegyzete
2019. április 27., szombat 17.00