„Klubrádió
Esti gyors

Mi a fenétől érdekelne bárkit, miből hazudik a kormány? – Rózsa Péter jegyzete

5/03/2019 07:02

| Szerző: Rózsa Péter/Klubrádió

Teljesen mindegy, miből és menyit költ a rezsim a kormányzati maszlag terjesztésére, az ordas hazugságok nem váltanak ki tömeges tiltakozást. Az se lenne fontos, ha a kormány igazságok hirdetésére költene sokat. Akkor meg minek?

2019. március 04. Esti gyors-részlet - Rózsa Péter jegyzete (2019.0304.)
01:40
00:00
Ez itt tájékoztató kampány, majd a következő lesz a pártkampány. Ez a miniszterelnök álláspontja arról, hogy ellenzéki vélemények szerint a Soros-Junker párost ábrázoló plakát lényegében a Fidesz európai parlamenti választási üzenetét tartalmazza.

Ezt viszont nem szabadna a költségvetésből finanszírozni, hanem a párt kasszájából. Előbbiből számolatlanul lehet költeni – lásd a stadionokat és a be nem érkezett EU-s pályázati pénzek pótlását a haveroknak. Utóbbi, tehát a párt pénztára pedig véges forrást jelent, nyilván tized annyi plakátra, miniszterelnöki levélre és egyebekre jutna belőle.

Azt mondta a szakértő a Megbeszéljük című műsorban, hogy az embereket ez nem érdekli. Olyan mennyiségben ömlik a kormányzati maszlag és olyan minimális az erre fordított adóforintok ellenőrzésére alkalmas intézmény, hogy ezt semmi nem állíthatja meg. Teljesen mindegy, miből költ a kormány, és teljesen mindegy mennyit. Ha a plakátokon olvasható ordas hazugságok nem váltanak ki tömeges tiltakozást – vagyis hallgatólagos a tömeges támogatottsága e hazugságoknak – akkor mi a fenétől érdekelne bárkit is, hogy minderre mennyit költenek?

Igaz, az se lenne akkor fontos, ha sokat költene a kormány igazságok hirdetésére. Akkor meg minek? Nem?

Rózsa Péter, a Klubrádió újságírójának jegyzete az Esti gyors 2019. március 4-ei, hétfői adásában hangzott el.