„Köszönjük,
Esti gyors

Még mielőtt nagyobb baj lenne – Pikó András jegyzete

26/02/2019 14:22

| Szerző: Pikó András/Klubrádió

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

A Fidesz, Orbán Viktor, valamint csatolt részeik egyre nehezebben viselik a más véleményt – erről szólnak az egyelőre udvariasan megfogalmazott jó tanácsok. Majd lesz ez még keményebb is ...

 
Pikó András

Orbán Viktor, tudjuk, sohasem vetemedne arra, hogy elhallgattassa azokat, akik nem értenek vele egyet. Csak évekig próbálta a Fidesz ellehetetleníteni a Klubrádiót, lehetetlenítette el a Népszabadságot és vásárolta fel a majd teljes sajtót. Orbánnak erre is van jó mondása: ő nem foglalkozik üzleti ügyekkel.

Na persze.

És bár nem vetemedik az elhallgattatásra, azért péntek reggeli szózatában csak kicsúszott a miniszterelnöki szájon, hogy akinek nem tetszik a családpolitikai akcióterv, az tartsa meg a véleményét, és ne rontsa el a többiek örömét.

Fogadjuk meg a tanácsát és szépen maradjunk kussban? Vagy inkább hallgassunk a Professzorok Batthyány Körének elnökére, aki biztosított bennünket arról, hogy a sorosozás és gyűlöletkampány nem az értelmiségnek szól, nem kell rá figyelni?

A Fidesz, Orbán Viktor, valamint csatolt részeik egyre nehezebben viselik a más véleményt – erről szólnak az egyelőre udvariasan megfogalmazott jó tanácsok. Majd lesz ez még keményebb is – ha tudni akarjuk mennyire, gondoljanak Kövér László parlamenti ámokfutására. Az ellenzéki pártok és politikusok már érzik a törődést, és azt, hogy a Fidesz mennyire nem vetemedne arra, hogy elhallgattassa a vele egyet nem értőket.

Úgyhogy, még mielőtt nagyobb baj lenne, tegyük a dolgunkat minél többen: gondolkodjunk a világ dolgairól, a véleményünket osszuk meg minél szélesebb körben, a ne szólj szám és nem fáj fejem helyett szóljunk, és fájjon a bennünket csendre intők feje.

Mert ha nem tesszük, legközelebb azon kapjuk magunkat, hogy magyar értelmiségiként a Gyirmót-Balmazújváros NB II-es derbi eredményét kommentálhatjuk, de legalább teli szájjal.

Pikó András, a Klubrádió újságírójának jegyzete az Esti gyors 2019. február 25-i, hétfői adásában hangzott el.