„Klubrádió
Hetes Stúdió

Válasszunk! Két szavazásra készülve

6/04/2019 09:39

| Szerző: Klubrádió

Jobb- és baloldali közszereplők, egykori miniszterek, államtitkárok alkotják a "Válasszunk 2018" csoportot. Mik a liberális migrációs politika alapjai? Témák a Hetes Stúdióból.

2019. április 06. Hetes Stúdió (2019. április 6., szombat 15:00)
104:26
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Lampé Ágnes, Bálint Judit, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Rózsa Péter

A Hetes Stúdióban szó volt arról, hogy a tavaly januárban több jobboldali közszereplővel, egykori miniszterrel, államtitkárral megalakult „Válasszunk 2018” csoport az önkormányzati választásokra készülve most új tagokkal bővült, emellett új társadalmi és politikai célokat határozott meg. A tervekről Balázs Péter egykori külügyminisztert és EU biztost, a csoport társelnökét kérdeztük.

A liberális migrációs politika alapjai” címmel rendezett konferenciát a Republikon Intézet, ahol a migráció kezelésére adott tipikus válaszokat és az európai intézmények szerepét mutatták be, különös tekintettel arra, mi várható ezen a téren a májusi parlamenti választások után. Az eseményről Galavits Patrik készített összefoglalót.

Szlovákiában tilos elénekelni más nemzetek himnuszát, ha csak az adott ország hivatalos delegációja nincs jelen – ezt a törvényt fogadta el a szlovák parlament, méghozzá magyar képviselők segítségével. Az ügy tavaly ősszel, egy hokicsapat-logó körüli botrányból indult. S hogy hova vezet és milyen következményekkel járhat, arról Barak Lászlóval, a Paraméter főszerkesztőjével beszélgettünk.

Mély kapcsolat van a csillagok és az atomok között, és nagy kérdés, hogy a tudomány fejlődésével utópiánkból nem lesz-e disztópia? Erről és számos más izgalmas kérdésről is beszélt Sir Martin Rees, a kozmológia egyik legelismertebb szakértője, a Cambridge Egyetem professzora, aki a fekete lyukak, a galaxisok és az asztrofizika számos kulcskérdésével foglalkozik. A kutatóval Csernyánszky Judit beszélgetett.

A hét eseményeit Nagy Józseffel, a 24.hu újságírójával, Bolgár Györggyel és Rózsa Péterrel beszéltük meg.

A műsort a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Balázsa Péter votl külügyminiszter, uniós biztos. Fotó: MTI, Soós Lajos.